Kerem Kınık'ın talebi mahkeme tarafından reddedildi

Kerem Kınık'ın talebi mahkeme tarafından reddedildi
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, eski tweetlerini gündeme getiren ve istifasını talep eden bazı sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesini talep etti. Mahkeme, Kınık'ın talebini reddetti.

MERT AKDEMİR / YENİÇAĞ

Ensar Vakfı’na Başkentgaz üzerinden aktarılan 8 milyon dolarlık bağışla ilgili tartışmalarla tepki çeken Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan yeni bir hamle geldi.

Kınık, tartışmalara neden olan tweetlerini gündeme getiren ve istifasını talep eden bazı sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesini talep etti. Beykoz Sulh Ceza Hakimliği’nde görülen davanın ardından mahkeme Kınık’ın talebini reddetti.

Mahkemenin verdiği cevapta, “İçeriği, şekli, üslubü, kullanılan ifadeler nazara alındığında eleştiri ve düşünce hürriyeti kasıt ve sınırları dışında; salt talep edenin kişilik haklarını ihlal edici unsurlar içermediği, toplum nezdinde tanınan bir kişilik olan talep edenin yaptığı için makul seviyedeki eleştirilere konu edilmesinin demokratik toplumda hoşgörü ile karşılanması gerektiğinde talebe ilişkin 5661 sayılı Kanunun 9. maddesinde aranan şartların oluşmadığı anlaşılmakla bu istem yönünden talebin reddine karar verilmiştir” denildi.

erowmssxkaicamr.jpgeropcixwoaeetbn.jpg

KINIK'IN TEPKİ ÇEKEN TWEETLERİNDEN BAZILARI:

eroimbgwsaak9-v.jpgeptokegxuaab2sa.jpg

İlgili Haberler