Kerem Tunçeri kimdir? Kaç yaşında? Hangi takımlarda forma giydi?

Kerem Tunçeri kimdir? Kaç yaşında? Hangi takımlarda forma giydi?
Eski basketbolcu Kerem Tunçeri ve oyuncu Aslı Enver’in aşk yaşadığı iddiaları magazin gündemine düştü. Peki, Kerem Tunçeri kimdir? Kariyerinde hangi takımlarda forma giydi… İşte Kerem Tunçeri’ye ilişkin tüm detaylar…

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eski basketbolcu Kerem Tunçeri arasında aşk yaşandığına dair dedikodular, magazin gündemine bomba gibi düştü. Enver ve Tunçeri aşkı hakkındaki haberlerin ardından vatandaşlar, Kerem Tunçerli’nin kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki, Türk basketbolunda bir döneme damgasını vuran isimler arasında yer alan Kerem Tunçeri kimdir? Kaç yaşında ve kariyerinden hangi takımlarda forma giydi? İşte Tunçeri hakkındaki tüm detaylar…

Asıl adlı Mehmet Kerem Tunçeli olan eski basketbolcu, 14 Nisan 1979 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Abisi Kerem Tunçeri de basketbolcu olan Kerem Tunçeri basketbol hayatı boyunca oyun kurucu ve gard pozisyonunda basketbol oynamıştır.

Sporculuk hayatına Galatasaray altyapısında başlayan Kerem Tunçeri, basketbolda en önemli pozisyonlardan biri olan gard mevkiinde hem Türkiye'nin önemli takımlarında hem de Türk millî takımında önemli görevler üstlendi.  

Gösterdiği performansıyla Avrupa'nın önde gelen takımlarında şans buldu.

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda maçın bitimine son 3 saniye kala attığı turnikeyle Türkiye millî basketbol takımını finale taşıdı.

Tunçeri'nin millî takım ile en büyük başarısı ise 2010'daki turnuvada gümüş madalya kazanması oldu.  

Ayrıca 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonasında de millî takım ile gümüş madalya kazanma başarısı gösterdiler. Kerem Tunçeri ile abisi Kemal Tunçeri'nin kurduğu Tunçerispor takımında Türkiye'nin genç yeteneklerini keşfetmeye çalışmaktadırlar.