Kerkük, Türkiye'nin bölgedeki sigortasıdır

Kerkük, Türkiye'nin bölgedeki sigortasıdır
Kerkük'e asılan sözde Kürdistan paçavrasına yönelik tepkiler sürerken Irak Türkmen Dernekleri, yarın 11.30'da Irak Konsolosluğu önünde toplanacağını açıkladı.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

Kendisini Türk milliyetçisi olarak niteleyen herkesin protestoya destek vermesi gerektiğini belirten Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Tütüncü, "Kerkük'te sözde bayrak asılması bir oldubittiye getirilmek isteniyor. Ama buna izin vermeyeceğiz ve demokratik protesto hakkımızı kullanacağız" diye konuştu.

Sadece Kerkük'te 450 bin Türkmen yaşarken siz Kürt bayrağı asıyorsunuz. Asıl sorun Kerkük petrolleri. 

"Türkiye'de bulunan Türkmen sivil toplum örgütleri, Alperen Ocakları ve Milliyetçi camiadan yoğun bir katılım olacağını düşünüyoruz" diyen Mehmet Tütüncü, şöyle devam etti: "Kendisini Türk milliyetçisi olarak niteleyen herkesin buna destek vermesini bekliyoruz. Karar Irak Anayasası'na aykırıdır. Bunu Türkmenlere dayatmak istiyorlar ama bunu kabul etmemiz mümkün değil. Sadece Kerkük'te 450 bin Türkmen yaşarken siz tutuyor Kürt bayrağı asıyorsunuz. Asıl sorun Kerkük petrollerinin kullanımı. Bunu paylaşamıyorlar. Türkiye'den gösterilen tepkiler cılız. MGK'dan Kerkük ile ilgili bir karar çıkmaması nedeniyle Türkmenler hayal kırıklığı yaşıyor. Kerkük, Türkiye'nin bölgedeki sigortasıdır.

İlgili Haberler