Kerkük'e kadar uzanmalıyız!..

Dışarıya bu kadar açılmışken Misak-ı Millî sınırlarımızı bir daha düşünelim, derim...

Libya'da ağırlığımızı gören Mısır diktatörü Abdülfettah es-Sisî, BAE'nın ve Suudî Hanedanı'nın desteğiyle Libya'nın şehirleri Sirte ve Cufra için "Kırmızı çizgimiz." diyor. Sisî sınırdaş olsa dahi Libya için içindeki şehirleri nasıl kırmızı çizgi gösterebilir? 

Türkiye de deniz antlaşmasından dolayı Libya ile sınırdaş ve Libya'ın meşru hükûmeti Millî Mutabakat Hükûmeti'nin davetiyle Libya'da. Sisî hangi antlaşmaya göre, kendisinde müdahale hakkı görüyor?

Millî Hükûmet, istikrar için Libya'nın bütününe söz geçirebilmelidir. İstikrarı ancak Türkiye sağlayabilir. Sisî'nin derdi de bu yüzden Türkiye.

 Ankara geçen gün bir günlüğüne Trablus'a çıkartma yaptı biliyorsunuz... "İş" görüşmeleri öne çıktı.

(Ara not: Biz burada Libya'nın ehemmiyetini ortaya koyuyor ve Türkiye'nin meşru hükûmetle iş birliğini her yönüyle haklı görüyoruz. Ancak... Akçalı işlerde iktidar partisi çok açık verdi. Hep yandaş hep yandaş... "Hep cep" desem, lafı başka türlü anlayacaklar, demiyorum. Libya bizim için her zaman bir iş kapısı. Eğer oraya "yandaşlar", "ver gülüm al gülümcüler" taşınırsa, bu kalem, aha burava yazıyor, ne hâliniz varsa görün, demekle yetinmez, buğz eder. Hadis-i şerifi hatırlatmaya gerek var mı?! Siz buğz etmenin manasını çok iyi bilirsiniz! O kadar çok akçalı işlere dalındı ki, insan kuşkulanmadan edemiyor. Şeffaf olun şeffaf! Kimse size "Yanlış yaptınız. Çıkarınızı gözettiniz." diyemesin!)

Diğer taraftan Suriye'deyiz ve Irak'tayız. Karadan ve havadan harekâta başlayınca PKK'nın önce nereye saldırdığını biliyor musunuz? Kerkük'e...

Kerkük nezdinde sınırımızın öbür tarafındaki Türkler içimizdeki sızıdır. Hatırlıyorum... Daha orta mektepteyiz. İlçemizde rahmetli Bahri Abi, Ankara'dan getirdiği "Kerkük'e Plebisit" yazılı afişleri duvarlara asmıştı.  (Av. Bahri Zorlu, Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun babası).

Biz Kerkük'üz, Kerkük biziz. Zaten Misak-ı Millî içinde. 

PKK, yöreyle bütünlüğümüzü bildiği için, intikam almak, Türkmenleri yıldırmak istiyor. Türkmenleri yıldırmak, Barzanî'nin de işine geliyor.

PKK önceki gece Kerkük'te, "Türkmen Şehitleri Mezarlığı'na saldırmış, mezarlık girişinde ve şehrin bazı mahallelerinde Türkmeneli ve Irak bayraklarını yakmış, yerlerine PKK bezlerini asmıştı. Türkmen gençler hiç gecikmeden PKK bizleri indirerek Türkmeneli bayraklarını astılar.

Haberiniz.com'a konuşan Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği teşkilat sorumlusu Av. Firas Ağaoğlu: "Aslında PKK/YPG sıkıştığını görmekteyiz ve bu gibi eylemler neticesinde Türkiye'ye mesaj iletmek istedikleri açıkça bellidir. Bu operasyon neticesinde bizler her zaman Türkiye'nin yanında ve destekçisi olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz." diyor.

ABD (=İsrail) ezelden beri PKK üzerinden, Ortadoğu'da istikrarsızlığa oynuyor. Maksat belli. İsrail, kargaşadan istifade ömür uzatacak. Son gelen habere göre Fransa da devreye girmiş. Barzanî ile PKK'yı bir araya getirmişler.

PKK'nın kıpırdanmasına hiçbir surette fırsat vermemeliyiz ve Kerkük'e kadar uzanmalıyız.

İçimizde birlik sağlamaz, yine "Bana oy vermeyenler benim düşmanımdır." derseniz yarı yolda kalırız. Bilesiniz! 

(Daha lise yıllarında "Yerköy Lisesi'nin Sesi" gazetesinde ve ilçemizdeki mahallî gazetede -o dün köşesinde "Yerköy" yazmış ama "Yenigün" olacak-birlikte yazdığımız Saygı Öztürk arkadaşımıza ağır ithamda bulunan Süleyman Soylu'ya söyleyecek söz bulamıyorum! Saygı! Senin dürüstlüğüne kefiliz.) 

Yazarın Diğer Yazıları