Kerkük'te IŞİD operasyonu

Kerkük'te IŞİD operasyonu
Irak’ın Kerkük kentinde terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda 4 terörist yakalanarak etkisiz hale getirilirken, terör eylemi için kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

AA’nın haberine göre, Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sözcüsü Amir Nuri, polisin bir ihbarı değerlendirerek kent merkezindeki Panca Ali semtinde bir adrese baskın düzenlediğini söyledi.

Operasyonun düzenlendiği adreste 4 IŞİD mensubunun yakalandığını aktaran Nuri, terör öylemi için kullanılan çok sayıda malzemenin ele geçirildiğini ifade etti.

Nuri, yapılan ilk resmi işlemlerin ardından terör mensuplarının mahkemeye sevk edildiklerini belirtti.

IŞİD, Haziran 2014''te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamını, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017''de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Terör örgütü IŞİD''ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK''dan temizlenen Rasulayn ilçesinde meydana gelen patlamada, 2''si çocuk 4 sivil hayatını kaybetti, 9 sivil yaralandığı bildirildi.

İlgili Haberler