"Kerkük’ü pazarlığa çıkaran…"

"Kerkük’ü pazarlığa çıkaran…"
ITC Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin istifasını "Kerkük’ü pazarlığa çıkaran ve yüzlerce masumun canına kıyan Abdülmehdi, istifa etmiştir" sözleriyle değerlendirdi.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin istifası üzerine sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Irak Türklerini gözardı eden, Kerkük’ü pazarlığa çıkaran ve yüzlerce masumun canına kıyan Abdülmehdi, bugün itibarı ile başbakanlık görevinden istifa etmiştir. Irak yeni bir döneme geçiş yapacak. 2003’ten beri gelen hükumetler, yolsuzluğun önüne geçemedi. Abdülmehdi’nin istifası her ne kadar geç kalınmış olsa da, yine de Türkmenler olarak bunu iyi değerlendirmeli ve önümüzdeki döneme iyice hazırlanmalıyız.”

Cumartesi günü Kerkük bölgesinde bomba patlaması üzerine Erşat Salihi şu açıklamayı yaptı: “Kerkük’te gerçekleşen saldırılar ile kazanmış olduğumuz siyasi zaferlere gölge düşürmek istemektedirler. Ancak Kerkük halkı bu gerçekleşen saldırılara karşı bilinçli bir şekilde davranıp, Türkmen Cephesi’nin yanında duracaktır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.

İlgili Haberler