Keşke her kurum Genelkurmay gibi olsa

Genelkurmay Başkanlığımızın yıllara dayalı bir geleneği var ki, keşke her kamu kurum ve kuruluşun bünyesinde Genelkurmay Basın ve Halkla ilişkiler gibi birim olsa.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile ilgili bir yazı yazarak 2 önemli konudaki üzüntümü ve hassasiyetimi vurgulamıştım.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü aradı ve son günlerde yaşanan terör olayları ile yazımda bahsettiğim konularda şeffaf bir şekilde bilgiler verdi.

Önce Akar Paşama sonra Özkürkçü Paşama teşekkür edeyim.

Jandarmanın komutanlarını taşıyan askeri helikopterin düşmesi sonucu eş ve çocukların da şehit olması konusunda Özkürkçü Paşa, "Jandarmamızın Türkiye'nin en ücra köşelerinde görev yapma özelliği var. Başkanımızın da izni ile ailece bayramlaşma ziyaretine gidiyorlardı. Mevzuatlarında da helikopterlere ailelerin binebileceği hükmü var" dedi.

Gerçekten askere moral vermek için komutanların ailelerini de yanlarına alması önemli ama "keşke" denir ya. Ah keşke kaza olmasaydı.

Yaralı olan paşamıza ve yaralılarımıza şifa şehitlerimize rahmet dilerim bir kez daha.

Terör mücadele konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin her biriminin büyük bir görev aşkı ile PKK'nın kökünü kazıma azminde olduğunu vurgulayan Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü son terörist de imha edilinceye kadar mücadelenin süreceğini vurguladı.

Yarın GES adlı askeri istihbarat biriminin MİT'e devrine ilişkin ortaya çıkan gelişmeleri anlatacağım.

Evet, keşke her kurum Genelkurmay Başkanlığı gibi olsa ve medyaya doğru bilgileri şeffaf bir şekilde verebilse.

Hulusi Akar Paşam şahsınızda tüm kadronuza teşekkürlerimi bir kez daha sunarım.

Yazarın Diğer Yazıları