Keşmir'de uzlaşmaya varıldı. Hindistan ve Pakistan'dan ortak açıklama

Keşmir'de uzlaşmaya varıldı. Hindistan ve Pakistan'dan ortak açıklama
Hindistan ve Pakistan arasında 70 yıldan fazla süredir çözülemeyen ve iki ülke arasında çatışmaların yaşanmasına sebep olan Keşmir sınırında ateşkes imzalandı. İki ülkenin tüm anlaşmalara tam olarak riayet etmesi konusunda uzlaşma sağlandı.

Hindistan ve Pakistan’ın askeri operasyonlar direktörlüklerinden yayınlanan ortak açıklamada, Keşmir’de ateşkes anlaşması imzalandığı bildirildi. İki ülkenin tüm anlaşmalara tam olarak riayet etmesi konusunda uzlaşma sağlanırken; çatışmaların önlenmesi kapsamında görüşmelere devam edileceği belirtildi. Açıklamada, “İki taraf 24 Şubat''ı 25 Şubat''a bağlayan gece yarısından itibaren kontrol hattı ve diğer bölgelerde ateşkese, tüm mutabakat ve anlaşmalara mutlak şekilde riayet edilmesi konusunda anlaşmıştır” ifadelerine yer verildi.

KEŞMİR MESELESİ

Hindistan ve Pakistan''ın 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanmaları sonrasında iki ülke arasında çözülemeyen bir mesele olarak kalan Keşmir''in hangi ülke topraklarında yer alması gerektiğine ilişkin sorun, 70 yılı aşkın süredir çözülemiyordu.