KHK ile işten atılmış

KHK ile işten atılmış
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de süren operasyonlarda şehit olan oğlu Abdullah Taha Koç’un tabutunu iki eliyle omuzlayan baba Ahmet Koç’un, 2016’da çıkarılan KHK ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nden ihraç edildiği ortaya çıktı.

Türkiye onu uçaktan askerlerin omuzlarında indirilen şehit oğlu Abdullah Taha Koç'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu gururla omuzladığında tanıdı. Afrin harekatı kapsamında 1083 rakımlı Keltepe'de şehit olan 8 askerimizden biri olan Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un Konya'nın Selçuklu İlçesi'nde yaşayan babası Ahmet Koç'un, 22 Kasım 2016 yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildiği ortaya çıktı. AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nde görev yaparken işten atılan ve görevine iade edilmeyen Koç'un komşularının da bu ihraç sonrasında aileye karşı mesafe koyduğu öğrenildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM ŞEHİDİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ 

Başbakan Binali Yıldırım, şehit Abdullah Taha Koç'un babası Ahmet Koç ve ailesini kurulan taziye çadırında ziyaret etti ve başsağlığı diledi.

CHP'Lİ BOZKURT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt şehit babasının durumuyla ilgili şöyle konuştu: “Bu baba da yüzbinlerce mağdurdan biri olabilir ve bu mağduriyeti, oğlunun şehit olması ile ortaya çıktı. Taha şehit olmasaydı, KHK mağduru olduğu bilinmeyecekti. İnsanların mağduriyetini anlatabilmesi için illa şehit olmak mı gerekiyor? AKP'li belediyelerde çok sayıda FETÖ'cü olduğu biliniyor fakat üst organlarda neden kimse işinden olmuyor da hep garibanlar işinden atılıyor? Yazıktır. Bir evlat nasıl zorluklarla yetişiyor. Eski bir asker olarak yüreğim dayanmıyor.'' Başbakan Binali Yıldırım da Konya'da partisinin il kongresine katıldıktan sonra şehit için kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Yıldırım, Ahmet Koç'a sarılarak başsağlığı diledi.

 

İlgili Haberler