Kılçdaroğlu’ndan Rahmi Turan açıklaması

Kılçdaroğlu’ndan Rahmi Turan açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın yazısını doğrulayarak, “İsim vermek istemiyorum. Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın dünkü yazısıyla ilgili konuştu. Kılıçdaorğlu, Turan’ın iddialarını doğrulayarak, “İsim vermek istemiyorum. Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor” dedi.

"SARAY'A GİDENLERİ BİLİYORUM"

İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var mantık var, başka işin mi gücün mü yok. Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit isimlerini devreye sokuyor. Saray’a gidenleri biliyorum. İsim vermek istemiyorum. Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor.”

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray’da CHP’li bir isimle bir araya gelerek, İsim vermek istemiyorum. Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor.” Dediğini söylemişti. Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, dünkü yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

“9 Kasım akşamı çok önemli bir siyasetçi sizin ‘Saray' bizim ‘Külliye' dediğimiz yerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzuruna çıktı.

CHP'li olduğu belirtilen o önemli kişi Külliye'ye kendi aracıyla değil, değişik plakalı başka bir araçla girdi. Kapıdaki görevliler talimat aldıkları için bilinmeyen plakalı aracın Külliye'ye girmesine izin verdiler.

Önemli kişi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la bir süre sohbet ettikten sonra yine değişik plakalı başka bir araçla Külliye'yi terk etti.

CHP'li önemli kişinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile memleket meselelerini konuştuğu, Erdoğan'ın ona:

“Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir.” dediği belirtildi. CHP'li siyasetçinin önce ses çıkartmadığı, sonra itiraz eder gibi bir ifadeyle:

“Engellerim var” şeklinde cevap verdiği ifade edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise:

“Düşün, karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum!” şeklinde yanıt verdiği belirtiliyor.

Şimdi “Kim bu önemli CHP'li?” diye soracaksınız değil mi?

Külliye'ye, yani Saray'a yakın haber kaynağım bana önemli bir CHP'linin adını söyledi. Ben de bunu sormak için o kişiyi aradım fakat tüm çabalarıma rağmen ulaşamadım.

Onayını almadığım için de hiçbir isim açıklamıyorum.”