Kılıçaroğlu'ndan mermi atanlara tepki

Kılıçaroğlu'ndan mermi atanlara tepki
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında kendisini protesto edenlerle ilgili çok sert konuştu. Kılıçdaroğlu kendisine kurşun atanlara "Namusluysanız neden AKP'yi protesto etmiyorsunuz" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında şehit cenazesinde kendisine yönelik protestolarla ilgili açıklamalarına devam etti. Kılıçaroğlu, cenazelerde kendisini protesto edenlere "iktidarın çakalları" diye seslendi.

İşte Kılıçaroğlu'nun konuşmasındaki o sert sözler:

Son günlerde CHP’ye yönelik olarak saldırılar var, ama bunların arkasında başka güçler var. Saldırıları suçlularla, tecavüzcülerle saldırıyorlar. Üzerimize boş kovan değil, altını çiziyorum; Kurşun atıyorlar. Kabahatlerini örtmek için, suçlarını gizlemek için yapıyorlar. Peki neden yapıyorlar? Neden yapıyorlar? 9 Şubat 2016, bu kürsüde şu açıklamayı yaptım. “Her gün şehitlerimiz geliyor. Ben bu konuda bazı sorular soracağım…” cümle böyle başlıyor.

Birinci sorum şu: 2002’de AKP hükümete geldiğinde Türkiye’de terör sorunu var mıydı? Terörün olmadığı bir Türkiye’yi devraldılar. İki, hangi iktidarlar döneminde terör örgütleri palazlandı ve güçlendi?

Terör örgütüyle terörü çözeceğim diye masaya oturan iktidar kimdi?

Terör örgütü ilçelerde silahları depolarken valileri arayıp “Aman bunları dokunmayın” diyen kimdi?

'KİMSEYE DOKUNMAYIN' DİYE TALİMAT VERDİLER!

Talimat verdiler, “Bunlara kimse dokunmasın” diye. Şimdi bedelini bu ülkenin gariban şehitleri ödüyor. Hiç kimse unutmasın bunların yakalarındadır. Yine devam ediyorum. Ceza hukukunda bunun adı terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak. AKP yöneticileri terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmışlardır. Bu açıklamalarım için de dava açmazsınız namertsiniz”

9 Şubat’ta bu açıklamayı yapıyoruz, AKP yöneticileri için terör örgütlerine yardım ve yataklıktan suç duyurusunda bulunduk.

Şimdi cenaze namazında bize kurşun atan o kişilere söylüyorum. İnsansanız, namusluysanız, ahlaklıysanız bu talimatı veren iktidara neden ses çıkarmıyorsunuz neden? Ben bunu eleştirdiğim için benim üstüme geliyorlar, gelmezseniz namertsiniz. Biz hiçbir zaman, hiçbir zaman hiçbir yerde ve hiçbir ortamda terör lehine en ufak bir cümle sarf etmedik.

Değerli arkadaşlarım, kurşunu atan kişi Binali Yıldırım’ın hemen arkasında, kurşunu atan kişi o kadar kişiliksiz bir insan ki fotomontaj diyor. Ya Başbakan yalanlamıyor ki neyi savunuyorsun. Kurşunu atıyorsan adam gibi arkasında duracaksın. Duramıyorsun, yüreğin yetmiyor senin. Onun arkasından bağırıyor “Kılıçdaroğlu dışarı” diye. O kişi Binali Yıldırım’ın arkasında “Binali Yıldırım dışarı” deseydi ne olurdu?

İKTİDARIN ÇAKALLARI

Cami cemaatine şükranlarımı sunuyorum. Çünkü cenaze namazının ne olduğunu biz de biliyoruz onlar da biliyorlar. Şehidi istismar edip, namazı istismar edip bize saldıranlar bu iktidarın çakallarıdır ve biz onlara pabuç bırakmayacağız.

Değerli arkadaşlarım, bugün açıklama yapmış Binali Bey, Kılıçdaroğlu’nun güvenliğini sağlayacağız. İster sağla ister sağlama kardeşim! Biz kendi güvenliğimizi sağlayacağız. Birileri cami avlularını bir partinin arka bahçesine dönüştürmek istiyor. Bütün samimi dindarlara seslenmek istiyorum. Kendi vicdanınızda bunu tartın. Namaza giden insanlara bunlar yapılır mı? Şehide saygısızlık değil mi bu? Kurana saygısızlık değil mi bu? Kim oluyor bunlar ve kim bunları koruyor? Böyle bir yapı Türkiye için felaket bir yapı.