Kılıçdaroğlu aklandı Erdoğan ise suçlandı

AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe gecesi için, "korktu, kaçtı ve tepki göstermedi" diye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nu yıllardır eleştiriyor. O gece Erdoğan''dan ve Başbakan Binali Yıldırım''dan önce Kılıçdaroğlu''nun, "Seçilmiş hükümetin yanındayız, seçilmiş Cumhurbaşkanının yanındayız, darbeye karşıyız, ne gerekiyorsa yapacağız" diye darbeye ilk tavrı koyan siyasetçi olduğunu, dönemin tanığı AKP eski milletvekili Selçuk Özdağ açıkladı…

Özdağ, "Davutoğlu''nun tasfiyesinde FETÖ''nün parmağı olduğuna inanıyorum. Fethullah Gülen de Davutoğlu''nu istemedi, Erdoğan da Davutoğlu''nu istemedi" diye önemli bir ilişkiyi de ilk kez ortaya koydu.

-              OU: AKP''de iken 4 bakanı neden akladınız?

Özdağ: 15 Temmuz öncesi 17-25 Aralık oldu biliyorsunuz. İddialar vardı. Bakanlar Yüce Divan''a gitmeleri gerekirken gitmediler, Meclis''te aklandılar. Çoğunlukla AK Partililerin oylarıyla aklandılar. Ama Yüce Divan''da aklanmadıkları için aklanmış sayılmazlar.

Davutoğlu, 3 bakanın, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler''in Yüce Divan''a gitmesini istedi. Onlar Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşerek Meclis''te kurtuldular. 

-              OU: Davutoğlu, Mehmet Dişli''nin FETÖ''den emekli edilmeyip terfi etmesi konusunda Erdoğan''ı suçladı? Davutoğlu başbakandı emekli edemedi mi?

Özdağ: Davutoğlu, MİT''ten gelen bilgiler doğrultusunda cumhurbaşkanını da bilgilendirerek FETÖ''cülerin tasfiyesini istiyor. Bir kısmı tasfiye ediliyor bir kısmına gücü yetmiyor.

Davutoğlu''nun tasfiyesinde FETÖ''nün parmağı olduğuna inanıyorum. Sayın Davutoğlu olduğu sürece FETÖ devleti ele geçiremeyeceğini anladı.

-              OU: Fethullah Gülen istedi, Erdoğan, Davutoğlu''nu görevden aldı bu mudur?

Özdağ: Fethullah Gülen de Davutoğlu''nu istemedi, Erdoğan da Davutoğlu''nu istemedi.

-              OU: 15 Temmuz gecesi neler oldu?

Özdağ: Başbakan Binali Yıldırım''ı aradım, 2 kere aradım telefonuma çıkmadı. Başbakan bana döndü "Efendim darbe oluyor" dedim "Ben de birkaç duyum alıyorum bir çılgınlık yapacak birileri ve büyük ihtimalle bu cemaat denen yapı" dedi.

3c7210aa-e869-40ec-9d41-c52bba0bfdb4.jpg

-              OU: Başka kimleri aradınız?

Özdağ: MHP''den Ümit Özdağ''ı aradım, "Sayın Bahçeli, seçilmiş hükümetin yanında darbeye karşıyım diyor bir bildiri hazırlıyor" dedi.

CHP''den Engin Altay''ı aradım, "Selçuk Ağabey darbeyi kim yapıyor" dedi. "Cemaat yapıyor" dedim. Sonra aradı Kılıçdaroğlu demiş ki "Seçilmiş hükümetin yanındayız, seçilmiş Cumhurbaşkanının yanındayız, darbeye karşıyız, ne gerekiyorsa yapacağız."

-              OU: Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllardır Kılıçdaroğlu''nu darbeye destek vermekle ve kaçmakla suçluyor. O gecenin tanığı AKP milletvekili olarak Kılıçdaroğlu''nun darbeye karşı olduğunu itiraf ve teyit ediyorsunuz.

Özdağ: Evet öyle. Saat 22.30 civarıydı henüz Başbakan konuşmamış, Cumhurbaşkanı konuşmamış biz siyasetçilere düşen vazife doğruları söylemek. Bunları tarih yazacak… Bütün bunlara Engin Altay Bey de şahit, Abdülhamit Gül Bey de şahit herkes şahit.

Bakanları da acil kodla aradım dönmediler. Korktular veya destekliyorlar mıydı bilemem. İsimlerini açıklamayacağım HTS kayıtlarında bunlar var zaten.

-              OU: FETÖ''yle elele yürüyen siz de dahil AKP hükümeti değil miydi?

Özdağ: Bu kripto bir yapı arkalarında ABD var. Bütün mevkileri AKP döneminde aldılar. İtiraf ettiler…

-              OU: Gelecek Partisi tek başına iktidar olsa 15 Temmuz''un hesabını AKP''den soracak mı sormayacak mı?

Özdağ: Bununla ilgili herkesten hesap sormak lazım, devlet bir kişinin değil devlet bir cemaatin değil. Devlet milletin. Bir işbirliği yapıldığı belli bunların örgüt olduğunu yargı bile söylememiş. Görev MİT''e emniyet istihbarata düşüyor. Fakat yargıyı da Yargıtay''ı da ele geçirmişler. Orduyu da ele geçirmişler. Siyasetçilerin daha uyanık olması gerekiyor

-              OU: 28 Şubat davasında ve AKP kapatılma davasında da tüm raporlar gündeme geldi. Erdoğan''ın burada bir cemaat tehlikesini görmesi lazım değil mi?

Özdağ: Benim gördüğümü devleti yönetenlerin daha rahat görmesi lazımdı. Türkiye''de kim hukuksuzluk yaptıysa, kim Türkiye''nin milli menfaatlerine halel getirdiyse kim Türkiye''de kamu malına el uzattıysa, kim bunlara bilinçli şekilde yol verip el uzattıysa bunun hesabının sorulması lazım.

-              OU: Erdoğan dahil mi? Siz de dahil misiniz?

Özdağ: Dahil buna herkes dahil ben de dahilim. Bu devleti gözbebeğimiz gibi korumak her vatandaşın görevidir. Bu yapının örgütsel yapısıyla çok hızlı hesaplaşmak gerekiyor. Güçlü devletsek yurt dışındaki FETÖ''cüleri getirtmesi lazım. Gülen''in geri alınması için dava açılması lazım.

Değerli okurlarım,

AKP''liler de eski AKP''liler de tarihsel olayların gerçeklerini itiraf etmeye başladılar.

45 dakika süren söyleşinin tamamını Yeniçağ TV''nin Youtube sayfasından ücretsiz abone olarak da izleyebilirsiniz.

 

Yazarın Diğer Yazıları