Kılıçdaroğlu: "Akşener'e katılıyoruz"

Kılıçdaroğlu: "Akşener'e katılıyoruz"
Emekli hesap Uzmanı Tolga Yıldırım'ın cenazesine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarına katıldığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli hesap Uzmanı Tolga Yıldırım için Kadıköy’de düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu IMF görüşmesine ilişkin, ”Gizli kapaklı bir görüşme değil, ilk kez de yapılmıyor” ifadesini kullandı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine eleştirilerde bulunarak, “Bu düzen Türkiye’ye hiçbir yarar getirmedi” dedi. Kılıçdaroğlu, muhalefetin IMF’yle görüşmesiyle ilgili olarak, “IMF heyeti ne zaman Türkiye’ye geliyorsa sadece bakan ve bürokratlarla değil sivil toplum örgütleri ve akademik dünya ile görüşüyor. Gizli kapaklı bir görüşme değil, ilk kez de yapılmıyor” dedi.

'AKŞENER’E KATILIYORUZ’

"Akşener’in düşüncelerine katılıyoruz. Türkiye’nin tek adam rejiminden kurtulması lazım. Türkiye ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya. Dünyada itibarı sıfırlanan bir Türkiye var. Güçlerin bir kişinin elinde toplanan bir Türkiye var. Bırakın partileri bu ülkede huzur isteyen herkes bu düzenden rahatsız. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemi hiçbir yarar getirmedi. Türkiye bunu denedi, yaşadı ve gördü, bundan kurtulması lazım. Bu demek değildir ki eski sisteme dönelim."

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

"İstanbul seçimleri YSK tarafından siyasal baskının talepleri neticesinde yenilendi. O dönemde yapılan siyasal iktidar acaba ben İstanbul’u nasıl vermem, ranttan 17 yıldır besleniyorum, nasıl sürdürürüm dedi. Ama İstanbullular buna izin vermedi. Sayın İmamoğlu her kuruşun hesabını veren bir belediye başkanı olacak, biz de takipçisi olacağız."

İlgili Haberler