Kılıçdaroğlu: Ben demiyorum Erdoğan kendi ağzıyla söylüyor!

Kılıçdaroğlu: Ben demiyorum  Erdoğan kendi ağzıyla söylüyor!
Kılıçdaroğlu, Babıali Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 15 Temmuz'un kontrollü darbe olduğu iddiasını yineledi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı bugünkü köşesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babıali Toplantısı’nda yaptığı konuşmaya yer verdi 

Ataklı, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına ilişkin şunları yazdı:

“Örneğin YSK'nın bir “çete” gibi davrandığını tekrarladı ve “Bu konuda ısrarlıyım, mahkemeye verirlerse de bunu çok iyi anlatırım” dedi.

Referandumdan kesinlikle hayır çıktığına yürekten inandığını ancak YSK marifetiyle sonucun evete çevrildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu hukuk mücadelesini kesintisiz sürdürürken 2019 seçimlerine de “Başkanlığı almak veya anayasayı tersine çevirmek için değil, daha güçlü ve demokratik bir parlamenter sistemi getireceklerine söz vererek” hazırlanacaklarını belirtti.

CHP lideri referandum gecesi “pasif kaldığına” ilişkin bir soru üzerine “Kampanyamızı bayrağımızı kullanmadan, tahriklere kapılmadan sürdürdük. O gece ateşli bir konuşma yapmadığımı biliyorum” dedikten sonra şu çarpıcı açıklamayı yaptı:

‘O gece AKP militanlarını silahlandırdı. Sokağa silahlı ve eli sopalıları saldı. O gece ben de halkı sokağa çağırsaydım çatışma çıkardı. Kan dökülmesine razı gelemezdik, çünkü bir bu konuyu akılla yönetmek zorundayız.’”
 

“KONTROLLÜ DARBE GÖRÜŞÜNDE ISRARLI”

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda 15 Temmuz Darbe Girişimi’yle ilgili de konuştuğunu aktaran Ataklı köşesini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz'un “kontrollü bir darbe” olduğu görüşünde “ısrarlı” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Bunu kendiliğimden söylemiyorum, bizzat Erdoğan'ın sözleri var, karşı darbe yaptıklarını söyledi, o gece üç uçağın üç ayrı alanda beklediğini söyledi, bunlar ne anlama geliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu Adil Öksüz olayının hala aydınlatılamadığını belirttikten sonra Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporunu hala yazamamasını, darbe gecesinin en önemli iki tanığının hala konuşmamış olmasını eleştirerek “Bu ikili darbeden bir gece önce saatlerce görüştüler, bunlar aydınlatılmadan sonuç alamayız” diye konuştu.”