Kılıçdaroğlu: “Bu iradenin arkasında durmak mıdır milliyetçilik!”

Kılıçdaroğlu: “Bu iradenin arkasında durmak mıdır milliyetçilik!”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler çalışmaları için gittiği Yalova’da Beka söylemlerine ilişkin, “Fabrikaları sattılar. Patates getirtiyorlar. Bu iradenin arkasında durmak mıdır milliyetçilik!" ifadelerini kullandı.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında yurt gezilerine devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü durağı Yalova’ydı. Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri, meslek odaları, iş insanları ve muhtarlarla bir araya geldi. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün güne Yeni Zelanda'dan gelen acı haberle uyandık. Lanetliyoruz. Batılı dostlarımıza da sesleniyorum. İnanç üzerinden siyaset yapmanın ne kadar tehlikeli sonuçlar doğuracağını Yeni Zelanda'da bir kez daha gördük. Yüzyıl Savaşları var, inanç yüzünden yüz yıl insanlar birbirini öldürdü. Siyaset kurumu inanç dünyasına müdahale etmemeli. Dini siyasete alet etmemeli ve bunu yasalarla korumalı. “ şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu; konuşmasının devamında şunları söyledi

“BİR ÜLKEDE İŞSİZLİK VARSA YÖNETİMDE BAŞARISIZLIK VAR DEMEKTİR”

“ En temel sorundur işsizlik. Sonuçta hepsi gelip insana dayanıyor. İşsizlik ne demektir? Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Bir babanın okula giden çocuğuna harçlık verememesi ne demektir?

Bütün dünya bütün ülkeler önce programlarının başına istihdamı koyarlar. Sosyal devlet olarak gerekeni yapıyor muyum? Herkesin işi aşı varsa o ülkede huzur var demektir.

İşsizlik rakamları açıklandı. Resmi rakamlar yüzde 13.5 a çıktı. Felaket bir şey. 2002 krizinde böyle bir tablo yoktu. İşsiz sayımız 7.5 milyona dayandı. Büyük bir kısmı üniversite mezunu. Bir ülkede işsizlik varsa yönetimde başarısızlık var demektir.”

“BU  İRADENİN ARKASINDA DURMAK MIDIR MİLLİYETÇİLİK!”

“Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir kalkınma planı yok. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin getirdikleri yer budur. AKP'li kardeşlerime sesleniyorum. 17 yıldır sırtında taşıdın kardeşim seni açlığa mahkum etti.

Tarlada çalışan üreten insanın derdi var. Size çarpıcı örnek vereceğim. Sadece 2018'de 115 milyon dolarlık pamuk ithal ettik Yunanistan’dan. 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik. Buğday ekilir mi Türkiye’de ekilir. Batının egemen güçleri diyor ki kim doyuracak bu 82 milyonluk Türkiye’yi.

Bir ülkenin büyümenin yolu bir tek yolu vardır bütün dünyanın bildiği: Üretim. Üretirseniz büyür, kazanırsınız. İstihdam alanı açılır. Peki Türkiye ne oldu? Üretimden koparıldı. Fabrikaları sattılar. Patates getirtiyorlar. Bu iradenin arkasında durmak mıdır milliyetçilik!"

Üretmezseniz başkalarının ürettiklerini tüketir büyüyemezsiniz. Onlardan emir almaya başlarsınız. Tıpkı papaz olayı gibi. Hepimizin düşünmesi lazım. Hepimizin sorumluğu var.”