Kılıçdaroğlu'ndan eleştirilere yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan eleştirilere yanıt
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ eleştirilerine yanıt verden Kılıçdaroğlu, "Milleti açlığa, fakirliğe, fukaralığa mahkum eden sensin. O nedenle sana ‘sözde Cumhurbaşkanı’ diyorum ve demeye devam edeceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'nin açılış konuşmasını yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

Siyasetin kurumunun temel görevi var olan sorunları çözmektir. Vatandaşın ülkenin sorunlarına kilitlenmelidir. Kısır tartışmaların Türkiye’ye hiçbir şey kazandırmayacağını da herkesin bilmesi lazım. CHP olarak ne söylüyorsan yüzde 100’ü doğrudur. Biz her alanda halkın nabzını tutan partiyiz. İster Hakkari’de ister İzmir’de… Bir yurttaşın sorunu varsa bize aktarır. Bizim görevimiz çözüm önermek. Biz CHP olarak gerek pandemide, gerek ekonomide gerek dış politikada çözümleri sunduk. Hiç kimse şunu söyleyemez sadece eleştirir çözüm üretmez.

Şiddetle reddediyorum. Kimin sorunu varsa bununla ilgileniyoruz. Beylerin bilmediği sorunlarla ilgileniyoruz. Taşeron, apartman görevlisi, evlere temizliğe giden kadınların, üniversite öğrencilerinin sorunları, işsizlerin sorunları, esnafın, kahvecinin sorununu dile getiren biziz. Saray iktidarının bize teşekkür etmesi lazım. Benim göremediğim sorunu sen gördün teşekkür etmesi lazım.
Derin bir yarılma var Türkiye’de…
Sarayın gündemi ile halkın gündemi ayrı. Bir gerçek gündem bir de suni gündem var. Yapay gündemlerle zaman kaybını doğru bulmuyorum. Erdoğan’a çağrı; yoksulluğu, fakirliği yapay gündemlerle çözerim diyorsan buyur çözelim.

Türkiye’nin gerçek gündemi bu işte “yiğit muhtaç olmuş kuru soğana”. Kadınlar pazardan çürük meyve sebze arıyor. Bu Saray’ın gündemin mi acaba? Gerçek gündem bu işte. Saray Türkiye’yi görmüyor. Türkiye’nin gerçeklerinden tamamen kopmuş durumda. Esnafın ne derdi var bilmiyor. Hangi AK Parti milletvekili TBMM kürsüsünde esnafın şu derdi var dedi. Hiçbiri. Gün beraber sorun çözme günüdür. AK Partili değerli vatandaşımıza sesleniyorum.

Bu sorunlara siyaset kurumu çözüm üretmiyorsa o kurum iş yapmıyor demektir. Dolayısıyla asıl görev AK Parti ve MHP’dedir. Bu sorunları çözmek için Meclis’e kanun getirdiniz de yok mu dedik? Araştırma komisyonu kuralım dediniz de biz mi hayır dedik. Tam tersine bizim getirdiklerimizi reddediniz. Bunların yatacak yeri yok. Sefaletten açlıktan bunlar sorumludur.

Bu tablo Parti Meclisimiz tarafından çok iyi bilinmelidir. Onlar esnafa gidemiyor biz gidiyoruz. Onlar çöpten kağıt, ekmek, yiyecek toplayan insanı görmüyor biz görüyoruz ve konuşuyoruz. 65 yaşında eve temizliğe giden kadın otobüsten indiriliyor “ben nasıl kazanacağım” diyor. Görmüyorlar.

Türkiye’nin gerçek gündemi bu. Bu gerçek gündemi görmeyen iktidar devleti çürütmeye başladı. Her parti meclisi üyesinin bunu bilmesi ve anlatması lazım. Devleti çürütmeye başladılar. Liyakat sistemini yok ettiğiniz zaman devlet çürümeye başlar. Dolayısıyla devleti çürüttüler. TÜİK 2021 yılında işsizlik azaldı diye açıklama yaptı. Tam komedi. Orada görev yapanlar siz gerçekleri görmüyor musunuz? Milyonların açlığını sefaletini görmüyor musunuz?
Her yaştan her eğitim düzeyinden on binlerce işsiz var. Bir çiftçiyi düşünün. Özellikle AK Parti’ye ve MHP’ye oy vermiş vatandaşlarıma diyorum. Çiftçi oğlunu kızını üniversiteye gönderiyor. Niye okusun diyor? Kendisinden daha iyi bir hayatı olsun diye. Bitiyor üniversiteyi şimdi işsiz. Bu annenin babanın dramını biz biliriz onlar bilmez. İktidar Türkiye gerçeğinden kopmuş durumda. Türkiye gerçeklerinde açlık var açlık.

Faizle ilgili bilgi vereceğim. Rakamları çıkardık. Faiz yükselirse önce kendi ülkelerindeki bankalardan kredi çekiyorlar. Yüzde 3-4 faizle. Getiriyorlar parayı Türkiye’de onu mevduata yatırıyorlar burada faiz çok yüksek diye. Zamanı gelince parayı çekiyorlar onu tekrar dolar yapıyorlar tekrar kendi ülkelerine götürüyorlar. 1 milyon doları bir yabancı yüzde 4 faizle kendi ülkesinden çeksin getirsin Türkiye’ye 1 yıl sonra net kemiksiz kendi ülkesindeki faizi de ödemek şartıyla 130 bin dolar cebinde keş para kalıyor. Kim ödüyor bunu buradaki fakir ödüyor. 10 milyon dolar getiren 1 milyon 300 bin dolar kazanıyor. Alın teri yok hazır para. 1 milyar dolar getiren 130 milyon dolar para kazanıyor. Soygun düzenini kim oluşturuyor? Bunlar oluşturuyor.

Kaybeden kim 83 milyon? İçerde bir avuç kazanan var 5’li çete… Dolar bazında garanti verilmiş. Bu gerçeği herkese anlatmak zorundayız. Vatandaşlar bunu görecek, işsizliğin nedeni bu. Beyler keyfinde… Bir tarafta güllük gülistanlık diğer taraf yokluk sefalet. Devleti yöneten siyasi iktidar pozisyonunu hiç bozmuyor. Yapay gündemlerle halkın gündemini çalmak istiyor. Tutturmuş CHP İstanbul İl Başkanı, sen CHP İl Başkanıyla uğraşacağına işsizlik problemini nasıl çözerim diye kafa yorsana. Eyyy Kılıçdaroğlu diyor buyur ne diyorsun.

Sen benimle uğraşacağına “ya bu çöpten yemek toplayan insanlarla uğraşsana” Hayır bu konulara hiç girmiyor. Bütün çocukların işi gücü iyi cepler dolar dolu. Saraydakilerin 2-3-4-5 maaşı var hepsinin geliri 50 bin liradan fazla onlar da rahat. Yolsuzluk? Buna zaten hiç girmiyorlar.

Peki memleketin sorunun kim çözecek? Biz Millet İttifakı olarak biz çözeceğiz. Haram yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Kul hakkı yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Her kuruşun hesabını bu millete vereyeceğiz. Tarihin bize yükledi bir sorumluluk var bu sorumluluğa hazır olmamız lazım.