Kılıçdaroğlu: "En çok oyu AKP'li seçmenden alacağız"

Kılıçdaroğlu: "En çok oyu AKP'li seçmenden alacağız"
Katıldığı canlı yayında seçimlere ilişkin soruları cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mutfakta yangın olduğunu belirterek "Biz en fazla oyu AKP'li seçmenden alacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Devletin parasıyla, imkanlarıyla kalkıyorsunuz propaganda yapıyorsunuz" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu çok ahlâklı bir şey değil. Bunun da adil olduğunu söylüyorsunuz. Ama ne yaparsa yapsın, şuradan söylüyorum, insanların içi yanıyor, mutfakta yangın var. Efendim Erdoğan çıkmış, konuşmuş, vatandaşın umurunda bile değil" şeklinde konuştu.

Yerel seçimde en fazla oyu AKP'li seçmenden alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Burada İYİ Parti ile aramızda oturup işbirliği yaptık. Saadet Partisi'yle temasımız var. Biz asıl ittifakı sandıkta yapıyoruz. Eğer bir ittifak olacaksa bu ittifakı sandıkta yapacağız. Yönetim, ekonomi, mutfaktaki yangından, işsizlikten şikayeti olan vatandaşlarla sandıkta ittifak yapacağız. AK Partili kardeşlerim, ülkücü kardeşlerim oy verecek. Sonuçta bizim adaylarımızın lehine her görüşten insanların oy vermesini istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"BİZİM İŞBİRLİĞİMİZ ÇIKARSIZ BİR İŞBİRLİĞİDİR"

"Geçmişte AK Parti'ye veren vatandaşlarımızın çoğunun huzurdan, barıştan, sevgiden yana oy kullanacağını düşünüyorum. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na oy vereceklerini düşünüyorum. Tabanımız açısından oturup, konuştuk. Türkiye'nin yaşanan krizi aşmak, tıkanan demokratik kanalları aşmak gibi, vatandaşın bir görevi var. Demokrasiden yana olanlar bir araya geldiğine göre, oturduk uzun uzun konuşuldu. Onlardan iki genel başkan yardımcısı bizden genel başkan yardımcıları kendi örgütlerimizin nabzını tuttuk, güzel bir işbirliğini gerçekleştirdik. Bu işbirliği çıkarsız bir işbirliğidir."

"BU ÜLKEDE HERŞEY VAR AMA NEDEN HERŞEY İTHAL EDİLİYOR"

"Çiftçi niye malını pahalıya maleder. Keyfinden mi? Mazota, benzine, ilaca, gübreye, fideye zam yapıyorsun? Çiftçiye diyorsun ki 'eski fiyattan satacaksın'. Adam üretemiyor. Cennet gibi ülkeyi cehenneme çevirdiler bunlar. Bu ülkede ne yetişmez? Fasülye, nohut yetişir, mercimek yetişir. Canlı hayvanı olur bu ülkenin. Şimdi bütün bunların hepsini ithal ediyoruz. Su var, güneş var, hangi gerekçeyle ithal ediyoruz. Ben çiftçiyi desteklerdim. Tarım Kanunu hiç uygulanmadı. Kanun yüzde 1'ini vereceksin diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Tarım Bakanı Fransa'ya gitsin. Fransız Tarımına yaptığı katkı yüzünden şovalye madalyası alsın."

"BU PARANIN YARISINI ÇİFTÇİYE VERSENİZ TÜRKİYE'Yİ BESLER"

"Türkiye'de neler yapılması gerektiğini 13 madde olarak saydık. Kalktılar beni suçladılar. Neden krizden çıkışın yol haritasını bize gösteriyorsun diye. Akıl alacak şey değil. Türkiye'yi kim borçlandırdı? Trump kalkıp, Erdoğan'a şunu mu söyledi: Ey Erdoğan tüm ihaleleri dolarla yap. Köprü geçişler, tüp geçişler, bunları dolarla belirlemesini Trump mı söyledi. Trump A söyler B söyler. Ben kendime bakarım. Londra'daki bir avuç tefeciye ödenen faiz 149 milyar. Çiftçiye bunun yarısını yarısını verseniz bütün dünyayı besler."

"TRUMP'A ERDOĞAN, BAHÇELİ TEPKİ VERMEDİ BEN VERDİM"

"Türkiye'nin beka sorunu yok, yöneticilerin beka sorunu var. Dışarıdan gelecek teröre karşı Türkiye'nin önlem alması kadar doğal bir şey var mı? Rahmetli Ecevit, Turgut Özal, Demirel zamanında yok muydu? Ne bekası? Bir sorun var, Türkiye'yi emperyal güçlerin oyuncağı hale getirdi. Erdoğan'ın söylediği güzel bir laf var 'borç alan emir alır' demişti. Şimdi emir alıyor. Trump 'Türkiye'yi mahvederim' dedi. Kim tepki verdi? Ben tepki verdim. Erdoğan tepki verdi mi? Hayır! Bahçeli tepki verdi mi? Hayır."