Kılıçdaroğlu: "Erdoğan'a salı gününe kadar süre veriyorum"

Kılıçdaroğlu: "Erdoğan'a salı gününe kadar süre veriyorum"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a salı gününe kadar süre tanıdığını belirtip, "Salı gününe kadar Erdoğan'a izin veriyorum. Zarrab'a devlet sırlarını kim teslim etti, çık anlat" dedi.

 

Mersin’in Mezitli Belediyesi tarafında düzenlenen toplu açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, umudunun Türkiye’nin aydın insanları olduğunu söyledi. 

Geçen salı gündeme getirdiği iddialarla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"SAVCILIĞA VERECEĞİZ"

“Dünyanın en basit sorusunu sordum. Yahu dünür var, kayınbirader var, oğlan var, damat var, bütün aile var. 1 sterlinlik şirketten 15 milyon dolar var. Bu nedir Allan aşkına? Hiç adını duymadığımız adaları duyduk. Hiç adını duymadığımızı devletleri duyduk. Artık Man Adası mı manda adamı mı, bilmiyorum. Ama bir şeyler var orada. Sahte diyorlardı, hepsi gerçek çıktı. Efendim savcılığa verin diyorlar. Savcılığa vereceğiz. Arkasında da duracağız. Sonuna kadar da takip edeceğiz.

"BU NASIL TİCARET?"

Öyle kıvırmak yok, kaçmak yok. Bu işi sonuna kadar götüreceğim. Bankanın dekontuna sahte diyorlar. Banka sahte dekont mu düzenler? Özetli şunu çok iyi bilin; bir şirket var, sermayesi 1 sterlin. Bir ortağı var, 15 milyon dolar. Bu nasıl bir ticaret? Böyle bir ticareti ben bilmiyorum. Bu ticareti ancak üçkağıtçılar bilir. Normal tüccar, vatandaş bunu nereden bilecek? Sanayicimiz var, tüccarımız var, esnafımız var, kahvecimiz var, simitçimiz var, çiftçimiz, emeklimiz var. Herkes şu veya bu şekilde bir ticaret yapıyor. En azından gidip fırından bir ekmek alıyor. Böyle bir hokkabazlığı, sahtekârlığı hiç görmedik. Efendim bu bir ticaretmiş, bu nasıl bir ticarettir? Çık bunu millete bir anlat.

Bu ne şirketi, bu şirket kimin şirketi. 15 milyon dolar bir tarafta 1 sterlin bir tarafta. Nereden çıktı bu, bunları bize anlatacak. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz. Ben biliyorum, rahat uyuyamıyor.”

‘SALI GÜNÜNE KADAR İZİN VERİYORUM’

AKP’ye oy veren vatandaşlara hiçbir sözünün olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Onlar gittiler oylarını kullandılar. Benim sözüm onların temiz oylarının bu kadar kirletilmesinedir. Vatandaş gitti, demokrasiye oy verdi, başımın üstünedir. Herkesin siyasi anlayışına saygı gösteririm ama hiç kimse unutmasın ben hayatta olduğum sürece kul hakkına, tüm yetimlerin hakkına sahip çıkacağım. Şimdi başımıza bir Zarrab belası çıktı. Düne kadar hayırsever bir adam diyorlardı. Ne yapıyorlardı, devletin protokolüne dahil ediyorlardı. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar Rıza Zarrab hep bir aradaydılar. Devletin protokolünde bir de fesli deli Kadir vardı. O da devletin protokolünde yer alıyordu.

Ya bunların devlet anlayışı nedir Allah aşkına. Böyle rezalet olabilir mi. Daha 16 Kasım’da ABD’ye 2 kez nota verdiler. Efendim Rıza Zarrab temiz bir adamdır, bunu bize verin. Ne oldu bu adamın hayatı? Rıza Zarrab bülbül gibi ötünce, Zarrab casustur, vatan hainidir. Düne kadar adamındı, kol kolaydın. Paraları alınca iyi, ötünce kötü. Salı gününe kadar Erdoğan’a izin veriyorum Zarrab’a devletin sırlarını kim teslim etti çık anlat. Salıya kadar bekliyorum Sevgili Erdoğan, gözlerinden öpüyorum seni”

İlgili Haberler