Kılıçdaroğlu: Hayal kırıklığına uğradım

Kılıçdaroğlu: Hayal kırıklığına uğradım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tank palet satışıyla ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik,“Devlet bey beni üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü’ye özel açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın 25 yıllığına Katarlılara kiralanmasını eleştirisinde, “Bütün milliyetçilerin, vatanını sevenlerin bu ağır sanayii koruması lazım, ülkenin namusudur. Tank palet fabrikası Katar Ordusuna 25 yıllığına devredilirken Sayın Bahçeli'nin bunu savunması beni üzdü, hayal kırıklığına uğrattı” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

 “BEDAVA UÇAKLA İLGİSİ VAR MI?”

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın yüzde 49,9'unun Katar Ordusuna satıldığını ve diğer kısmın ise iki yerli ortağı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu; “BMC grubunda iki kişi ortak. En büyük ortak ise Katar Ordusu. Ağır sanayi ülkenin geleceğidir, fırtına obüsleri de burada yapılıyor, tank palette burada yapılıyor. Ben neden veriyorsun diye sorduğumda, ‘Burada yatırım için 50 milyon dolar gerekiyor' diyorlar. Ben de diyorum ki, vazgeçin 50 milyon doları ben bulacağım. Bu ülkenin sanayicileri ülkenin bekası için toplanırlar, bir araya gelirler ve ülkenin geleceği için biz bu parayı toplarız. İşte o zaman ülkenin bekası için herkes gerekeni yapar”

“BU SORUYA DA CEVAP ALAMADIK”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın bir özelliğinin daha olduğunu vurgulayarak, “Dünyadaki 5 büyük fabrikadan birisidir. Bizim fabrikamızı alacaklar tank üretecekler ve bize satacaklar. Ve ihalesi yapıldı mı, duydunuz mu, hayır. Peki, bu fabrikayı satarken ordunun görüşüne başvuruldu mu? Bir görüş var ise, biz de görelim. Bu fabrikada askerler ve sivil personel çalışıyor. En büyük ortak kim, Katar Ordusu. Şimdi bizim askerlerimiz kimin emrinde çalışacak? 50 milyon dolar para bulamadıklarını söylüyorlar acaba bunun karşılığı bedava verildiği söylenen uçak mı? Bu soruya da cevap alamadık” ifadelerini kullandı.

 “DEVLET BEY BENİ ÜZDÜ, HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50 milyon dolar bulamadığı için Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nı satışa çıkardığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de kendisini hayal kırıklığına uğrattığını anlattı.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Bahçeli'nin partisi Milliyetçi Hareket Partisi. Yani Türkiye'nin milli değerlerini koruyan ve onları savunan bir parti anlamına geliyor. Bir silah fabrikasının yabancı bir orduya verilmesi kabul edilemez ve bunun dünyada örneği yoktur. Amerika'da küçük bir limanı bir Arap ülkesine vermek istediler, Amerika'da kıyamet koptu. Liman bu silah fabrikası değil. Biz kendi alanında dünyada en büyük 5 fabrikadan biri olan 20 milyarlık tank palet fabrikasını, Katar Ordusuna yüzde 49,90'ını veriyoruz. Hangi gerekçe ile veriyoruz, kaça veriyoruz, belli değil. Orada tank üretilecek, kime satılacak? bizim fabrikada üretilecek bizim ordumuza satılacak. Kime parayı kazandıracağız? Katar Ordusuna. Aklın alacağı şey değil bu. İhale yapılmadı, kaça verildiği belli değil, nasıl verildiği belli değil, bütün bunlara rağmen BMC aracılığı ile katarlılara verildiğini Erdoğan açıklıyor. Bunun asla ve asla kabul edilir bir yönü yoktur. Bütün milliyetçilerin, vatanını sevenlerin bu ağır sanayii koruması lazım, ülkenin namusudur. Tank palet fabrikası Katar Ordusuna 25 yıllığına devredilirken Sayın Bahçeli'nin bunu savunması beni üzdü, hayal kırıklığına uğrattı. Erdoğan, 50 milyon dolar bulamadığı için burayı Katar Ordusuna verdiğini itiraf ederken Sayın Bahçeli'de buna destek veriyor” diye konuştu.

RESMİ GAZETE'DE 20 ARALIK 2018'DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİ

25 yıllığına özelleştirildiği ifade edilen ve 19 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları'na göre; 481 karar sayısı ile “ Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Milli Savunma Bakanlığına tahsisli Sakarya ili üzerinde bulunan MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü işletimindeki mal ve hizmet üretim birimlerinin (Fabrika) ; özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ve işletme hakkı süresinin 25 yıl olarak belirlenmesine, özelleştirme işlemlerinin 31.12.2019 tarihine kadar tamamlanmasına” 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3. ve 29. Maddeleri gereğince karar verilmiştir.”