Kılıçdaroğlu: İşgal edilen adaları Çipras'a soramıyor!

Kılıçdaroğlu: İşgal edilen adaları Çipras'a soramıyor!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ege Deniz'inde Türkiye'ye ait adaların "Yunanistan tarafından işgal edilmesine" sessiz kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetine yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşmasından satır başları şöyle:

İLK KEZ TOPRAK KAYBINA UĞRADI

"İlk kez Türkiye toprak kaybına uğradı. Bize ait olan adalar Yunanistan tarafından işgal edildi. Çipras'a gidiyor soramıyor. Fırça yiyeceksen neden gidiyorsun oraya. Sen önce adaları kurtar. Ezikler çünkü, hatalarını biliyorlar. Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu toprak bizim toprak. Biz toprağımızdan kaçtık. Kendi toprağından kaçan hükümete ne denir?" 

SURİYE'DE BATAĞA SAPLANDIK

"Freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor Türkiye. Ne olacağı belli değil. Herkeste derin bir kaygı ve endişe var. Çöken bir devlet yapısı ile karşı karşıyayız. 15 yıldır memleketi yönetiyorlar, 15 yıldır koalisyon yok. Nasıl oldu da Türkiye'yi bu hale getirdiniz, darbe girişimini fırsat bilip kendi dikta anlayışınızı bu millete zorla kabul ettirmeye mi çalışıyorsunuz? Buna izin vermeyeceğiz. Bütün dünya bize düşman. Düne kadar herkesle ilişkimiz iyiydi. Ne oldu? Suriye'de batağa saplandık, 50 sefer uyardık, 'yapmayın arkadaşlar' dedik. 'Suriye'ye ders vereceğiz' diye yola çıkanlar Batı'nın güçlü devletlerinden ders almaya başladılar. 

KONTROLLÜ DARBE YAPTILAR

"15 Temmuz'u fırsat bilip karşı darbe yaptılar, kontrollü darbe yaptılar. Milyonları perişan ettiler. Ben her yerde ve her zaman bilerek konuşuyorum. Bu insanlık dramları boşuna yaratılmıyor. Darbe yapmaya kalktılar, karşı darbe yaptık sözü bana ait değil, o kişiye, o zata ait. Neden darbenin asıl faillerinin ortaya çıkmasına izin vermiyorlar. Biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Sandığa gidip 'Evet' oyu kullanan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum; vebale ortak olanlar bugün derin bir pişmanlık içinde." 

 

 

İlgili Haberler