Kılıçdaroğlu: "Lozan'ı tanımıyorsan biz seni asla tanımayız"

Kılıçdaroğlu: "Lozan'ı tanımıyorsan biz seni asla tanımayız"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB ile müzakerelerin yeniden açılmasını istediklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi "Lozan’ı tanımıyorlar. Lozan’ı tanımıyorsan biz seni asla tanımayacağız."

Kılıçdaroğlu,  Bakırköy Özgürlük Meydanı Toplu Açılış ve Temel Atma töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bugün karamsar bir hava olduğunu biliyorum, düşünen her insanın Türkiye’nin geleceği konusunda kaygı taşıdığını olduğunu biliyorum. Buradan hangi görüşten olursa olsun, bu ülkenin hangi coğrafyasında yaşıyorsa yaşasın hiç kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok. Bu ülkede CHP olduğu sürece ülkenin aydınlık geleceği için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

“ŞEHİTLER ARASINDA FARK YARATANLAR BU ÜLKENİN HAİNLERDİR”

Fırat Kalkanı operasyonundan şehitler geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Soru şu, Suriye bataklığını kim yarattı? Suriye’ye kim silah gönderdi? Müslüman’ı Müslüman’a kim kırdırdı? İktidara oy kullanan bütün saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum, senin çocuğunu Suriye’ye, dağlara gönderiyorlar, ‘terörle mücadele et, Türkiye’nin çıkarlarını savun’ diye. Bu Ankara’da oturan beylerin çocukları nerelerde? Onlar gidiyorlar mı? Yeri gelince şehit edebiyatı yapıyorlar. Şimdi şehitlerin arasında da fark koydular, 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler için. Şehitler arasında fark yaratanlar bu ülkenin hainlerdir. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Şehitleri ayırmak bizim kitabımızda, ahlakımızda, bizim inancımızda, bizim terbiyemizde yoktur ama onlarda var. Bunu içime sindiremiyorum” dedi.

“LOZAN’I TANIMIYORSAN BİZ SENİ ASLA TANIMAYACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, “Şimdi askerlerimizi Suriye’ye gönderiyoruz, neden? Türkiye’nin güvenliği için. Türkiye’nin güvenliğini Ortadoğu’da kim tehlikeye attı? Hangi iktidar tehlikeye attı? Bunun hesabını sormak zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü savaşlardan sonra savaşın bütün acımasızlığını yaşadılar ve dediler ki ‘bu ülkenin bekası için ülkenin içinde de dışında da barış olmalı.’ Şimdi kalktılar, başka bir şey yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını tartışma konusu yapıyorlar, Lozan’ı tanımıyorlar. Lozan’ı tanımıyorsan biz seni asla tanımayacağız. Direnmek gerekiyorsa hep birlikte direneceğiz. Zulme, zalime, zulmedene karşı birlikte mücadele edeceğiz. Mücadelemizin temel hedefi Türkiye’yi aydınlığa çıkarmaktır” diye konuştu.