Kılıçdaroğlu müjdeyi verdi. Gençler ÖTV’siz araba alacak

Kılıçdaroğlu müjdeyi verdi. Gençler ÖTV’siz araba alacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ÖTV’siz (Özel Tüketim Vergisi) araç vaadini yineleyerek, "Gençlerimiz hayata atılırken bir araba sahibi dahi olamayacaklarsa biz neden varız, devlet neden var" ifadelerini kullandı.

Gençler ÖTV’siz araba alacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi''nde yaptığı konuşmanın bir bölümünün yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Kılıçdaroğlu video paylaşımında, "Sıfır otomobil. Evet, genç ilk kez alıyorsa ÖTV''sini sıfırlayacağız. Elin oğlu Almanya''da, Fransa''da, Amerika''da, Güney Kore''de, Japonya''da geliri yüksek, yeni bir otomobil alıyor. Efendim bizim gençler, dünyanın ÖTV''sini getiriyorsun; ''almayacaklar.'' Aynı şartlarda Türkiye''ye de getireceğiz. Kazanacaklar, üretecekler, otomobilleri olacak ve gezecekler. Çünkü onların hayalleri bizim hedefimizdir. Onların hayalleri bizim hedefimiz olacak. Bunu sağlayacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu paylaşımlarında ise, "İlk 6 ayda; gençlerimize verdiğim 6 vaadimden biri de “Gençlerin ilk sıfır arabasına sıfır ÖTV” idi. Gençlerimiz hayata atılırken bir araba sahibi dahi olamayacaklarsa biz neden varız, devlet neden var? Bir arabaya sahip olmanın nesi bu kadar özeldir de böyle vergilendirilmiştir?"

"Bu arada "suistimal olur" diyenler eğer biraz araştırırlarsa devletin yıllardır -mavi plaka gibi- bu tür uygulamaları olduğunu ve kontrol mekanizmalarının çalıştığını kolayca görebilirler. Neyse gençler, biz işimize bakalım. Geliyor gelmekte olan, az kaldı." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler