Kılıçdaroğlu, saldırının ardından vatandaşlara seslendi

Kılıçdaroğlu, saldırının ardından vatandaşlara seslendi
Şehit cenazesindeki saldırının ardından partisinin genel merkezi önünde toplanan partililere konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Orada acılı annesi, babası var. Namazını bile doğru düzgün kılamadık" dedik.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki şehit cenazesinde uğradığı saldırı sonrası konuştu. CHP Genel Merkezi önünde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, şehit cenazelerine katılmaya devam edeceğinin altını çizerek, “Beni üzen şehide saygısızlıktır. Şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst kılınamadı. Bu, dışardan gelenlerin tezgahıdır. Oradaki köylülerin suçu yoktu” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

"Hiç kimse unutmasın 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım. Şavşak’tan Ardanuş’a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım. Aynı saldırının bir benzerini bugün yaşadım. Onlar sanıyor ki CHP Genel Başkanı Kılıçdaroığlu’na saldırılınca geri adım atılacak. Bir milim bile geri adım atmam. Bu ülkenin çakıl taşını bile kimseye vermem. Bu ülke için canını feda edecek birisi varsa o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur."

"Şehitlerimizi sonsuzluğa uğurlarken hepimizin yüreği burkuluyor. Sanıyorlar ki tehdit edince saldırınca Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazesine katılmayacak. Sonuna kadar katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehididir."

"Ben bir Mehmetçik babasıyım. Onlar gibi olmadım asla. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bu bizim şiarımızdır. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da şehitlerimiz var bizim. Hiçbir zaman şehitlerimiz arasında ayrımcılık yapmadık. Bizim ilkemiz budur. Bu ülkenin temellerinde yüz binlerce şehidin, kanıi acısı gözyaşı vardır."

"Bu olayda beni, üzen şudur. Bu saldırıya uğramaktan üzülmedim. Hakkı hukuku savunduğum için saldırıya uğradım. Hakkı, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağım. Beni üzen şehide saygısızlıktır. Şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst kılınamadı. Bu, dışardan gelenlerin tezgahıdır. Oradaki köylülerin suçu yoktu."

"Benim için dar ağaçları kurdular. Bu ülkenin huzuru ve kalkınması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye hazırım."