Kılıçdaroğlu saldırıya uğradığını günü anlattı

Kılıçdaroğlu saldırıya uğradığını günü anlattı
Kılıçdaroğlu, “Ülkenin çıkarları için mücadele ediyoruz. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, bu bedeli vatandaş değil, gerekirse biz rahatlıkla ödeyebiliriz” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında, Artvin’de konvoyuna gerçekleştirilen saldırıyı ve bu sırada neler yaşadıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu, “Dar bir vadiden giderken, birdenbire araçlar durdu. Biz neden durduğunu merak ettik. Gözlemlediğim kadarıyla güvenlik görevlileri uzun namlulu silahlarla çıktılar” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Dikkatli olmamız gerektiği yönünde bize uyarı yapıldı. Sonra bizim bulunduğumuz araç, dağın yamacına iyice yaklaştırıldı, yukarıdan gelecek olan saldırılara karşı bir önlem olarak... Birdenbire silahlar patladı, ateş ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık, iki tarafta yüksek tepelerde... PKK ile bir çatışma olduğu bize söylendi. Bir süre sonra bir ambulans, yanımızdan hızla geçti. Çatışma dolayısıyla yaralıların olduğu ambulansın yaralıları alıp, hastaneye götürmesi gerektiği söylendi. Arkasından tekrar ikinci bir çatışma oldu. Koruma ileride roketatar füze ile bize saldırı olabileceğini ve oraya ateş ettiğini ve onu vurduğunu söyledi.” Kılıçdaroğlu, çatışma bölgesinde beklemesinin riskli olduğunun ve zırhlı araçla Ardanuç’a gidemeyeceğinin kendisine iletildiğini belirterek, daha sonra Şavşat’a yakın bir bölgede Karayolları’nın yerine gittiklerini anlattı. Jandarmaya ait zırhlı bir aracın çatışmalardan bir süre sonra gelip, kendilerini aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Oradan zırhlı araçla Karayolları’nın bulunduğu bölgeye gittik. Orada Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan telefonla aradılar, geçmiş olsun dileklerini ilettiler” dedi.

Allah’ın verdiği bir can

Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sonrası TBMM’de dört siyasi parti genel başkanının konuşma yaptığı programın ardından, akşam evine dönüşünün hemen ardından güvenlik güçlerinin kendisine yönelik suikast yapılabileceği duyumunun iletildiğini aktardı. Kılıçdaroğlu, “Bulunduğumuz odada elektrik yanmamasını, bulunmadığımız odada elektriğin yanmasını istediler. Bana yönelik bir suikast ihtimalinin çok güçlü olduğu ifade edildi. Önlem almamız da istendi. Bizim alabileceğimiz önlem sadece oydu.

Çok güçlü bir ihtimal olduğu ifade edildi. Apartmanın girişinde bir koruma var. Bizim alacağımız fazla bir önlem yok ama gerçekten sıkıntılı bir tabloydu” dedi. Kılıçdaroğlu, “Elektriği kapatın uyarısı bize geldi. Ancak biz bunu uygulamadık” diye konuştu. Bu konuda İçişleri Bakanlığı’ndan da kendisini aradıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, koruma sayısının da artırılacağının kendisine iletildiğini ifade etti. Bunun üzerine uzun namlulu silahların da korumalara tahsis edildiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Biz Ardanuç’a giderken benim korumalarda daha önce görmediğim uzun namlulu silahları orada gördüm. Allah’ın verdiği bir can. Biz siyasetle uğraşıyoruz, ülkenin çıkarları için mücadele ediyoruz. Hiçbir kişisel beklentimiz yok. Kişisel çıkarımız yok. Ülkenin daha güzel ve huzurlu olmasını istiyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz ama tabi bunu içine sindiremeyen ve Türkiye’yi karıştırmak isteyenler olabilir, vardır da. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, bu bedeli vatandaş değil, gerekirse biz rahatlıkla ödeyebiliriz.”

Darbe fırsatçılığına izin vermemek lazım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan ve bu sırada yaşamını yitiren öğretmenin babası ile telefonda konuşarakacılarını paylaştığını, bir yüzbaşının FETÖ soruşturmaları kapsamında “vatan haini” diye suçlandığını ama sonrasında darbeciler tarafından öldürüldüğünün ortaya çıktığını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Bunlar doğru değil. Biz daha baştan insanlara ‘vatan haini’ diyoruz. 15 Temmuz akşamı, erler vardı. Er, zaten hepimiz askerlik yaptık, komutan talimat verir herkes o emre uyar. Ordunun zaten geleneğidir bu. Er linç edildi, linç edilen erler ve askerler var. Bunların da tutuklanması ve yargılanması lazım. Bu erin ne günahı var?” dedi. Kılıçdaroğlu, mağdurları da takip ettiklerini ve kendilerine gelen çok sayıda başvuru olduğunu belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Tiyatroları var, 100 yıllık bir tiyatro. Darbe fırsatçıları gelip, oradan 20 sanatçının işine son veriyor. Niçin son veriliyor, araştırdık. ‘Darbeyle ilişkisi yok ama bunu da böylece atarsak, bunlar da FETÖ’cü diye... Dolayısıyla kimse bunlara sahip çıkmaz.” ifadelerini kullandı. Darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, “HSYK’yı değiştiler, onun yanlış olduğunu söyledik. Yargıtay’a 160 hakim tayin ettiler. ‘Siz 160 militan atadınız’ diye eleştirdik. O dönem üzerimize büyük saldırılar vardı iktidar tarafından. ‘Siz nasıl hakimlere militan dersiniz’ ama şimdi 160’ı da içeride” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bir bakan çıkıp diyor ki ’81 ilin 74 emniyet müdürü FETÖ mensubu’. Ne demektir bu biliyor musunuz? Emniyeti terör örgütüne teslim etmek, demektir. Emniyeti terör örgütüne teslim eden bir siyasi anlayışın, siyasi sorumlusu yok mudur, bunun siyasi ayağı yok mudur? Olması lazım. Bu emniyet müdürlerini muhalefet atamadı” dedi.

İlgili Haberler