Kılıçdaroğlu: "Saraya gittiğimde bana söz verdiler"

Kılıçdaroğlu: "Saraya gittiğimde bana söz verdiler"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Saray'a gittiğimde bana söz verdiler, erleri linç edenlerden hesap sorulacağını söylediler" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi köprüde linç edilen askeri öğrencileri linç edenlere yönelik hesabın sorulacağı konusunda kendisine söz verildiğini ancak 695 sayılı KHK ile bunun üzerinin örtüldüğünü söyledi.

Hâkimler Savcılar Kurumu'na "Hâkimler Savcılar Kurumunu Hâkimler Saray Kurulu haline dönüştürmeyin" diyen CHP lideri, Erdoğan'ın son KHK'ye tepki gösterenler için söylediği "Kılıçdaroğlu'nun kayığına bindiler" açıklamasına da yanıt verdi, "Bizim kayığımız Bandırma vapuru."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"15 Temmuz'da hiç bir günahı olmayan, boğazı kesilen erin de hesabını sormak zorundayız. Sen istediğin kadar KHK çıkar ne yaparsan yap CHP olarak bir adım geri adım atmayacağız. Milletvekilleri hapiste. Niye? Anayasa Mahkemesi baskıya teslim olmuş durumda. HSK baskıya teslim olmuş durumda. HSK'yı uyarıyorum, gece yarısı hakimleri değiştirmeyin. Alırsanız demokrasiye ihanet edersiniz. Koltuk ikram edilmiş olabilir size ama siz adaleti savunmak zorundasınız. Hakimler Saray Kurulu haline dönüştürmeyin Hakimler Savcılar Kurumunu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz'da OHAL darbesi gerçekleşti. Saray'a çıktığımda bana söz verdiler. Sadece komutanının emri nedeniyle hiç bir şeyden haberi olmayan erleri linç edenlerden hesap sorulacağını söylediler. Ama son KHK ile bunun üzerini örttüler. Bugün gelinen nokta FETÖ ile mücadele değildir, demokrasi ve muhalefetle mücadeledir. Sen istediğin kadar KHK çıkar, CHP olarak demokrasiyi savunmak adına bir adım geri adım atmayacağız. Bylock'tan mağdur 11 bin kişi ve Ergenekon ve Balyoz'dan mağdur olanlar için çıkıp özür dileyecekler.

 Diyorlar ki Kılıçdaroğlu'nun kayığına binme. Bizim kayığımız Bandırma vapuru."