Kılıçdaroğlu: Bizim saraylarda oturmak gibi bir amacımız yok

Kılıçdaroğlu: Bizim saraylarda oturmak gibi bir amacımız yok
Kılıçdaroğlu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun "Sadece işçinin umudu değil, esnafın da umudu, işsizlerin de umudu, çalışanların da umudu, alın teri döken herkesin umudu; kimse unutmasın Bay Kemal olacaktır. Bizim saraylarda oturmak gibi bir amacımız yok" sözleri dikkat çekti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’ın 100 yılına hizmet etmesi planlanan ve son teknoloji ile donatılarak inşa edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Yeni Hizmet Binası,19 Ağustos 2022 Cuma Günü Saat 15:00’te, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı törenle hizmete açılacak” demişti. 

Kılıçdaroğlu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni''nde konuştu.

Kılıçdaroğlu''nun konuşmalarından bazı detaylar şöyle:

Benim umudum sizlersiniz. Bu ülkenin yürekli insanları.

Hep beraber bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hakkı, hukuku ve adaleti mutlaka ama mutlaka sağlayacağız. Bundan bütün dostlarımın emin olmasını isterim. Bütün çalışanların emin olmasını isterim. Biz demokrasi için düşünce özgürlüğü için, çalışmalarının haklarının korunması için 6 lider bir araya geldik. Yeniden Türkiye’yi inşa edeceğiz. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz.

Ancak Türkiye’nin büyük sorunları yaşadığını bende biliyorum sizde biliyorsunuz. Az önce Büyükşehir Belediye Başkanınız konuştu. Binayı yaparken kredi verme sözü veriyorlar ama temel atıldıktan bir süre sonra krediyi kesiyorlar. Niçin? Büyükşehir Belediyesi binayı bile yapamadı propagandası için. Ama biz şunu yaptık. Bütün belediye başkanı adaylarıma şunu söyledim. Size her türlü engeli çıkaracaklar. Ama sizin göreviniz şikayet etmek değil. Engeli aşacaksınız ve gereğini yapacaksınız.

Üç Kemallerin kenti burası. Bu kadim kente hizmet etmek çok güzel bir şey. Sadece işçinin umudu değil, esnafın da umudu, işsizlerin de umudu, çalışanların da umudu, alın teri döken herkesin umudu; kimse unutmasın Bay Kemal olacaktır. Bizim saraylarda oturmak gibi bir amacımız yok.

Merkez Bankası politika faizi indirdi. Vatandaş sanıyor ki, bizim de faizimiz düştü. Hayır efendim sanayicinin, esnafın faizi düşmedi ama bankaların faizi düştü. Bankaların faizi düştü ama bankaların vatandaşa verdiği kredinin faizi düşmedi.

Son 6 ayda bankaların karı yüzde 400''ü aştı. Bankalar olağanüstü gelir elde ediyorlar demektir. Faize karşıyım edebiyatı yapıp, kaynak aktarıldığını kimse unutmasın.

Bütün milli değerlerimiz yabancı para karşısında değer kaybediyor. Türkiye dünyanın en ucuz ülkesi haline geliyor. Milli kuruluşlarımız, değerlerimiz çok düşük bedelle artık satılır hale geliyor. Herkesin sorumluluğu var. O sorumluluğun bilincinde olarak yarın sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Vicdanınızın sesini dinleyin, bu ülkeyi dinleyin, yoksulların, işsizlerin sesini dinleyin. Bizim hedefimiz herkes için çalışan, alın teri döken herkes için çalışmak bizim boynumuzun borcudur. Herkesin böyle bilmesini isterim.

Politika faizi düşürüp bankalara kar sağlayanları düşünün. Merkez Bankası''nın iradesiz kararının milletin ekmeğiyle oynaması demektir. Geliyor gelmekte olan, sakın unutmayın. Umutsuz olmayın diyorum, az kaldı göreceksiniz. Hep beraber Türkiye''yi aydınlığa çıkaracağız. Bu ülkeye, demokrasiyi, hukuku, adaleti mutlaka getireceğiz. Altı lider bu konuda söz verdi ve bunu gerçekleştireceğiz.

İlgili Haberler