Kılıçdaroğlu: "Türkiye soğan ithal edecek ülke mi?

Kılıçdaroğlu: "Türkiye soğan ithal edecek ülke mi?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Perpa'da esnafla buluştu. Esnafla sohbetinde soğan ithal edilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu: "Biz soğan edecek bir ülkemiyiz?" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perpa Ticaret Merkezi'ne gelerek esnaf ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmanın ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin soğan ve patates ithalatıyali ilgili açıklamasını değerlendirdi. 

"FİYATLAR ARTTIYSA SORUMLUSU HÜKÜMETTİR"

Kılıçdaroğlu, " 16 yılda bu ülke saman ithal etti. Mercimek ithal etti, fasülye ithal etti, yulaf ithal etti. Canlı hayvan ithal etti. Et ithal etti. Şimdi soğan ve patates ithal ediyor. Akıl ve mantığın alacağı bir şey değil. Bu kadar bereketli topraklar üzerinde üretim yapan insanların 5-10 kuruş kazanmalarına hükümet engel oluyor. Fiyatlar arttıysa sorumlusu hükümettir" dedi.

"TARIM ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR"

'Bunlar hangi gerekçeyle vatandaştan oy istiyorlar? Emin olun ben de merak ediyorum' diyen Kılıçdaroğlu, " Bu memleketi bu hale kim getirdi? Soğan ithal edecek bir ülke miyiz biz? Patates ithal edecek bir ülke miyiz biz? Daha düne kadar patatesler derelere dökülüyordu, soğanlar derelere dökülüyordu. O zaman bu ülkede hükümet yok muydu? Aynı adamlar vardı. Aynı kişiler, aynı bakanlar var. Aynı cumhurbaşkanı koltuğunda oturan zat var. Memleketi bu hale  getirdiler. Şimdi ithalat yapıyoruz. Başka ülkelerin tarımına katkı yapıyorlar. Boşuna şövalye nişanı vermediler bunlara. Fransa'da boşuna şövalye nişanı vermediler. O ülkelerin tarımına katkıda bulunmak için. Geldiğimiz nokta şudur; tarım üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Hükümet, büyük güçlerin şu anda tarım lobisinin, batıdaki tarım lobisinin oyuncağı konumundadır" şeklinde konuştu.

"KİMSENİN DANIŞTAY'I KARALAMAYA HAKKI YOKTUR"

Kılıçdaroğlu "Daha geçen hafta Danıştay'dan bir kadın üye, Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce aleyhine bir tweet attı ve onu eleştirdi. Bir hakim siyasi liderler karşısında siyasi görüş beyan edemez. Siyasi görüş beyan ediyorsa o kişiye hakim denilemez. O tweeti atan ve daha sonra da silen hakim kardeşime seslendim; Sen eğer onurlu bir hakimsen, dürüst bir hakim olduğunu düşünüyorsan 'Attığım tweet yanlış ama ben Danıştay'a gölge düşürdüm' diyorsan, onurluysan, haysiyetliysen o görevde bir dakika durma. İstifa dilekçeni ver ve ayrıl. Bu çağrıyı defalarca yaptım. 'İstifa etmiyorum' diyor. Etmemekte kararlı. Ama ben de ona 'sen onursuz birisin, haysiyetsiz birisin' deme kararlılığındayım. Ayrıca o kişi o görevde bulunduğu sürece Danıştay'a gölge yapıyor. Kimsenin Danıştay'ı karalamaya hakkı yoktur. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı bu açıdan çok önemlidir. Kimin suçlu olup olmadığına esnaf, gazeteci, sanayici karar veremez. Kimin suçlu olup olmadığına sadece hakim karar verir. Eğer hakim siyasi kişiliğini öne çıkarmışsa, o hakim olmaktan çıkmıştır artık" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, SALONDAKİ KATILIMCILARDAN SÖZ İSTEDİ

Kılıçdaroğlu, esnafın sadece hukukun üstünlüğü anlamında sorunu olmadığını belirterek, "Bir kira stopajı belası vardır esnaf kardeşlerimizin başında. O kira stopajı belasını allahın izniyle Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda, millet ittifakı ve parlamentoda çoğunluğu sağladığında bunu kaldıracağız" dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması esnasında salondan 'Başkan Muharrem İnce' seslerinin yükselmesi üzerine " Slogan atmak güzel bir şey ama slogandan yapacağımız çok önemli bir şey var. Ayın 24'ünde hep beraber bütün komşularımızı, akrabalarımızı alarak sandığa gitmek zorundayız. Demokrasi için hep birlikte sandığa gideceğiz söz mü?' dedi. Salondaki katılımcılar 'Söz' şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler