Kılıçdaroğlu: "Türkiye’yi şamar oğlanına çevirdiniz"

Kılıçdaroğlu: "Türkiye’yi şamar oğlanına çevirdiniz"
Yerel seçim çalışmalarına Batman’da devam eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümeti ekonomik kriz, EYT ve ‘’Büyük güç Türkiye’’ söylemi üzerinden eleştirdi.

Batman’da yerel seçim çalışmalarına devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, hükümete ekonomik kriz, EYT ve ‘’Büyük güç Türkiye’’ söylemi üzerinden eleştireler getirdi.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “EYT’liler beni dinlesinler. Aile yardımları sigortası şu: Emeklilik yaşı 65, patron geldi 55 yaşında dedi ki işine son veriyorum. Kıdem tazminatı aldı. 1 yıl da işsizlik sigortası aldı. Geriye kaldı emeklilik için 9 yıl, gidiyor işverene diyorlar ki sen yaşlısın… Gidiyor devlete beni emekli et devlet diyor ki sen daha gençsin 9 yılın daha var” diyerek, EYT’lilerin sorunlarına değindi.

Türkiye’de ekonomik krizin henüz tam hissedilmediğini, şu anda yaşananların öncü sarsıntılar olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, esas krizin önümüzdeki aylarda görüleceğinin altını çizdi. İşsizlik oranlarının arttığı ve her geçen gün daha fazla kişinin işsiz kaldığını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, kriz esas yüzüyle Türkiye’de görüldüğünde çok fazla kişinin daha işsiz kalacağını ve insanların evlerine ekmek götürmekte zorlanacaklarını söyledi.

Ekonomik krize değindikten sonra ‘’Büyük güç Türkiye’’ söylemiyle oy kazanmaya çalışan AKP hükümetine, ‘’Türkiye’yi şamar oğlanına çevirdiniz’’ diyerek tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Rahip Brunson krizi sürecinde yaşananları hatırlattı.

Seçmenlerin bu söylemler konusunda dikkatli olmasını isteyen Kılıçdaroğlu, vatandaşa ‘’gözlerinizi açın’’ dedi.