Kılıçdaroğlu: "Uşak Şeker Fabrikası satılırsa, biz alacağız"

Kılıçdaroğlu: "Uşak Şeker Fabrikası satılırsa, biz alacağız"
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Uşak'ta STK'lar ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak şeker fabrikasının satılacağını hatırlatarak, "Eğer satış gerçekleştirilirse orayı biz satın alacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Uşak'ta STK temsilcileri, esnaf odaları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Konuşmasında Uşak Şeker fabrikasının satılacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Eğer satış gerçekleştirilirse orayı biz belediye ve özel teşebbüsle ortaklaşa satın alacağız ve kapatılıp yok olmasına izin vermeyeceğiz." dedi

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Uşak bir cumhuriyet kentidir. Uşak’ın tarihinde Kuvâ-yi Milliye ruhu vardır. Uşak’ı yeniden ayağa kaldırmak bizim görevimizdir. Eğer bunu yapabilirsek bu Anadolu’da ciddi bir yankı uyandıracak. Bu toplantıyı gerçekleştirmemizin temelinde yatan budur.

Uşak belediyesinde çalışan işçi kardeşlerime sesleniyorum; CHP belediyelerinde asgari ücret 2 bin 200 TL. Siz de 2 bin 20 yerine 2 bin 200 TL almak istiyorsanız CHP belediye başkan adaylarına oy vereceksiniz. ‘Onlar ocaktan bu yana 2 bin 200 TL alıyor biz neden Nisan’dan itibaren alalım’ diyorsanız onun da  müjdesini vereyim. Maaş farkları Ocaktan itibaren ödenecek.