Kılıçdaroğlu, Yeniçağ Gazetesi’ni ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Yeniçağ Gazetesi’ni ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetemize geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Yeniçağ bir düşünce, bir emek ürünü, demokratik parlamenter sistemi savunan bir gazete. Gördüğüm kadarıyla da aynı kararlılıkla yollarına devam edecekler” dedi.

Yeniçağ gazetesine yapılan çirkin saldırıya tepkiler artarak devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Yeniçağ Gazetesi'nin İstanbul Yenibosna'daki merkez binasını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu gazetenin imtiyaz sahibi Ahmet Çelik, yönetici, yazar ve çalışanlar tarafından kapıda karşılandı.

Saldırıya uğrayan binamızda incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, çalışanlarımızla tek tek tokalaşarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gazete yöneticileriyle yarım saatlik bir görüşme gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

GAZETE YÜREKLİCE YOLUNA DEVAM EDECEK

Kılıçdaroğlu basın özgürlüğüne vurgu yaparak, “Basın özgürlüğü bir demokrasi açısından olmazsa olmazlardan biridir. Temel kurallardan biridir. Yeniçağ Gazetesi bir düşünce, bir emek ürünü, demokratik parlamenter sistemi savunan bir gazete. Yenicağ’a yapılan saldırı, demokrasiye, basın özgürlüğüne yapılmış saldırıdır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Gazete yüreklice yoluna devam edecek. Bu kararlılığı gördüm. Bunu gördüğüm için de mutluyum. Baskılar gelecektir. Gazetecilerin üzerine baskılar gelecektir. Türkiye’de 146 gazetecinin hapiste olması, demokrasimiz üzerindeki en büyük gölge, kara bir lekedir. Hep birlikte gazetecilerin özgürce çalışacağı ortamı yaratmak görevimizdir. Partim adına bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum” diye konuştu.

HÜKÜMETTEN TEK BİR TEPKİ GELMEDİ

Hükümetin saldırıya ilişkin tepkisiz kaldığı konusunda eleştiri yapan Kılıçdaroğlu, "Beni en derinden üzen olaylardan biri de yapılan bu saldırıdan sonra hükümet kanadından hiçbir tepkinin gelmemiş olmamasıdır. Hükümet kanadından da bir tepki gelmesi gerekirdi. 'Medya benim düşündüğümü yazmıyor' diye, 'beni savunmuyor' diye medyaya karşı tavır takınmamız, saldırganları görmemezlikten gelmemiz doğru değil. Bu ülkeyi seven insanlar olarak hep birlikte çaba harcamak zorundayız. Yeniçağ ailesine yürekten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah Türkiye'de bu tür olaylar bir daha olmaz" açıklamasında bulundu.

PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIZ

Gazetecilerin bugün Meclis’e gelmesi beklenen anayasa teklifi ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Biz demokratik parlamenter sistemi savunuyoruz. Türkiye'nin bir dikta yönetimine doğru evrilmesi asla doğru değildir. Şu anda fiili bir durum var. Bunu Sayın Bahçeli de ifade ediyor. Bu fiili durumun Türkiye'yi nereye getirdiğini hep beraber gördük. Bu fiili durum içinde ekonomi bir yerlere gidiyor, basın özgürlüğü bir taraflara gidiyor. 146 gazeteci hapiste, parlamento demokratik anlamda görevini yapamıyor, Türkiye, bir kişinin iki dudağına teslim edilmiş durumda. Dolayısıyla tam tersine bu fiili durumdan çıkıp kurtulmak, Türkiye'yi demokratik parlamenter sistem içinde özgürlükçü bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Fiili durum Türkiye'yi Kuzey Kore modeline götürüyor, yani dünyaya kapalı bir Türkiye. Oysa biz, demokrasimizle, insan haklarımızla, basın özgürlüğümüzle, yargı bağımsızlığıyla dünyaya, özellikle Müslüman dünyasına örnek olan bir ülke konumuna gelmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından makam aracına geçerken, yanına gelen işçiler ve vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Gazetenin yanındaki kafeye giren Kılıçdaroğlu, burada çay içip vatandaşlarla sohbet etti.

İlgili Haberler