Kılıçdaroğlu'dan Devlet Bahçeli'ye zor sorular

Kılıçdaroğlu'dan Devlet Bahçeli'ye zor sorular
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar'da Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna satılmasını eleştirdiği konuşmasında MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye, “Kim vatansever, kim milliyetçi, kim ülkesini seviyor?” sorularını sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Avcılar'da vatandaşa seslendi. Kılıçdaroğlu, Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna satılmasını eleştirerek, Devlet Bahçeli'ye "Kim vatansever, kim milliyetçi, kim ülkesini seviyor? O fabrikanın içindeki devlet sırlarının bir başka devletin ordusuna verilmesini istemiyorum. Bunu Devlet Bahçeli de söylesin. İttifak yapmak Tank Palet fabrikasının satılmasını gerektirir mi? Katar ordusuna boyun eğilmesini gerektirir mi?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının tamamı şu şekilde:

"BAŞKA SÖYLEYECEKLERİ BİR ŞEY YOK, İFTİRA ATIYORLAR"

"Dünyanın iftirasını atıyorlar, söyleyecekleri başka laf yok. İşsizlik almış başını gitmiş, EYT'lerin durumu mağlum... 17 yıldır memleketi yönetiyorlar, 17 yılın sonunda büyük bir başarı elde ettiler, Türkiye'yi ne Almanya'nın Japonya'nın yapamadığını yaptılar vatandaşlarımızı varlık kuyruğuna soktular. Milletin aklıyla alay ettiler."

"ARTIK BENİM DEĞİL, SİZİN "DUR" DEMENİZ LAZIM"

"Gerçekleri hepimiz biliyoruz. AKP'li kardeşlerime sesleniyorum; 17 yıl omzunuzda taşıdınız, 17 yıl ne isterlerse yaptılar, istedikleri kanunu çıkarttılar, 17 yılda 500 milyar dolarlık borç yaptılar... Hangi gerekçeyle vatandaş soğan kuyruğuna girdi?

Sandığa giden bütün AKP'li kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum. Artık benim değil, sizin "Dur" demeniz lazım. Benim itiraz etmem değil, sizin itiraz etmeniz lazım. Bu ülkenin insanlarını neden soğan - patates kuyruğuna soktunuz, neden son 1 yılda 1 milyon 11 bin kişi işsiz kaldı?

Bu seçimlerde CHP - İYİ Parti'nin alacağı her belediye bir demokratik kazanım olacaktır. Dünya diyecek ki; 'Türkiye'deki her türlü baskıya rağmen halk demokrasiden yana oldu' "

“MİLLİYETÇİLİK NE DEMEK?”

"Öyle bir noktaya geldik ki 500 milyar dolar devleti borçlandırdılar. Şimdi sıra geldi silah fabrikalarını satmaya. Milliyetçilik ne demek? Bayrağımı, vatanımı, insanımı severim demektir. Milliyetçilik vatanseverliktir. Tank Palet fabrikasının yüzde 49.9'unu Katar ordusuna peşkeş çektiler. Şimdi soruyorum; Kim vatansever, kim milliyetçi, kim ülkesini seviyor? O fabrikanın içindeki devlet sırlarının bir başka devletin ordusuna verilmesini istemiyorum. Bunu Devlet Bahçeli de söylesin. İttifak yapmak Tank Palet fabrikasının satılmasını gerektirir mi? Katar ordusuna boyun eğilmesini gerektirir mi?

Dünya tarihinde böyle bir olay yok. 50 milyon dolar para bulamadık diye bunu yapıyoruz diyor. Senin 11 tane uçağın var. En küçük uçağı sat; 150 milyon dolar. Bu düzene itiraz etmeyecek miyiz? Bu düzene isyan etmeyecek miyiz? Bu düzen haktan yana değildir demeyecek miyiz? İnsanca hakça bir düzen istiyoruz. Bizim milliyetçiliğimiz Mustafa Kemal'in milliyetçiliğidir, Bülent Ecevit'in milliyetçiliğidir.

İstanbul'a baharı, huzuru, hizmeti getireceğiz. Halkımızla yapacağız. Size hizmet etmek benim için dünyanın en güzel onurudur."