Kılıçdaroğlu'na "FETÖ" tazminatı!

Kılıçdaroğlu'na "FETÖ" tazminatı!
CHP liderinin “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zattır” sözlerine Erdoğan tazminat davası açtı. “İspat hakkını” kullanmak isteyen Kılıçdaroğlu’na olumsuz yanıt veren mahkeme 5 bin TL tazminata mahkûm etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zattır” sözlerine karşılık açtığı 250 bin liralık tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun “İspat hakkını” kullanma talebine olumsuz yanıt vererek, 5 bin lira tazminata mahkûm etti.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, verdiği dilekçede "AKP ile 'FETÖ’nün bir dönem yaptığı ortaklıkları olduğunu" anlatırken, İlker Başbuğ, Işık Koşaner, Abdüllatif Şener, Kadir Özbek, Ali Suat Ertosun, İlhan Cihaner, Dursun Çiçek, Celal Ülgen ve Aykut Erdoğdu’nun tanık olarak dinlenmesini istemişti. Mahkeme ise bunu reddetmişti.

Davanın karar duruşması dün görüldü. Avukat Celal Çelik, Erdoğan’ın “Ne istediniz de vermedik” sözünü anımsatarak, mahkemenin delil toplama taleplerini kabul etmesini istedi. Çelik, 17 Aralık sürecinde yayımlanan ses kayıtlarıyla ilgili de bilirkişi incelemesi yaptırılmasını talep ederken, “Türk ve dünya kamoyu, FETÖ’yü kimlerin ülkeyi işgal edecek denli büyütmüş olduğunun farkındadır” dedi.

Davayı bitiren mahkeme hâkimi Asuman Ada Şahin, Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’a 5 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.