Kılıçdaroğlu’na saldırıya sosyal medyadan sert tepki

Kılıçdaroğlu’na saldırıya sosyal medyadan sert tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenen provokasyon sosyal medyada sert tepkiyle karşılandı. Sosyal medya kullanıcıları, söz konusu saldırıyı Madımak olaylarına benzetti.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde Şehit Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı için düzenlenen cenaze töreninde düzenlenen provokasyon sosyal medyada sert tepkiyle karşılandı. Sosyal medya kullanıcıları, Kılıçdaroğlu’na düzenlenen saldırıyı 1993 yılında Sivas’ta Madımak Otelinin yakılarak 33 kişinin hayatını kaybettiği olaylara benzetti.

Cenaze namazı öncesinde protesto edilen Kılıçdaroğlu'nun üzerine namazın ardından kalabalık bir grup yürüdü. Yaşanan arbedede saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü yüzünden düştü. Arbede sırasında birkaç kişinin Kılıçdaroğlu'na vurduğu görüldü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı ve öfkeli gruptan uzaklaştırılarak aracıyla mahallede bulunan bir eve götürüldü. Güvenlik güçlerinin kontrolü sağlamasının ardından Kılıçdaroğlu, zırhlı araç ile tutulduğu evden çıkarıldı.

Sosyal medya Kullanıcılarının gösterdiği tepkilerin bir kısmı şöyle:

madimak7.pngsinan-003.pngtepki-1.pngtepki4.pngtepki3-001.pngtepki2-001.pngtepki5.png

 

İlgili Haberler