Kılıçdaroğlu'na suçlama HDP'ye sessizlik...

Hepimizin aklıyla dalga geçiyorlar. Bizi, (affedersiniz sevmediğim ve yazılarımda kullanmayı istemediğim bir kelime ama) aptal yerine koyduklarını sanıyorlar.

Ne diyor MHP kanadı?

Özetle şunu diyor: CHP'liler HDP ile ilişiğini kesmiyor. Kemal Kılıçdaroğlu bu için en başında yer alan kişi. HDP terörist olduğuna göre, CHP'de onunla işbirliği yaptığına göre CHP teröristlere destek veren partidir. Bu durumda; bunun sorumlusu CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu'dur.

Öyle ise Onu "Yüce Divan'a verelim. Dokunulmazlığını kaldıralım…."

Haliyle biz de sormadan edemiyoruz: Madem o kadar HDP'ye karşısınız ve madem o kadar teröristleri Meclis'te istemiyorsunuz; Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce neden HDP eş Genel başkanı Sezai Temelli'yi mahkûm etmiyorsunuz ya da ettirmiyorsunuz?

HDP ile ilgili komisyon kurduğunuzu söylemiyorsunuz. Sezai Temelli'nin dokunulmazlığı kaldırılsın demiyor/diyemiyor gözünü sevdiğimin MHP'si.

Doğrudan Kılıçdaroğlu'na saldırıyor.

HDP'lilerle ilgili ne bir teklifi var, ne de bir önerisi.

İlle de Kılıçdaroğlu?

Cumhur ortakları sırasıyla bangır bangır bağırıyor: CHP  teröristlerle işbirliği yapıyor HDP ile kol kola..

Tamam. Varsayalım tam da sizin söylediğiniz gibi… CHP gerçekten suçlu..

Kardeşim, siz neden bizzat teröristin partisine tek laf etmiyorsunuz da, onunla işbirliği yaptığını söylediğiniz CHP'ye kılıç çekiyorsunuz?

Teröriste laf yok işbirliği yapanı mı cezalandırıyorsunuz?

Hayret ki ne hayret!

HDP'yi kapattırmak için elini taşın altına koymayan MHP yönetimi, Kılıçdaroğlu'a neden bu kadar celalleniyor dersiniz?

Çünkü Cumhuru oluşturan bu partilerin halktaki karşılığı yavaş yavaş azaldıkça azalıyor…

Haliyle MHP'de eriyor..

Gidenden çok, gidecek olanları  nasıl durduracak?

Millet ittifakı blokunu HDP ile korkutacak ve teröristlikle suçlayarak..

Millet ittifakı; CHP, İYİ Parti, HDP ortaklığından oluşmuyor ki. Öyle olsa İYİ partililerden bir teki bile orada yer almaz.

Efendim HDP seçmeni oraya oy veriyor…

Siz de aynı seçmenin peşinde koşuyorsunuz ve size oy vermiyor. Bu apaçık Türkiye gerçeği.

Millet ittifakı ne yapsın?

Oy verenden veya verme eğiliminde olanlardan "eskiden HDP'ye oy veridiniz sizden istemiyoruz" mu desinler? Seçimin bir doğası ve işleyiş tarzı var. 

Nitekim 30 Haziran seçim sürecinde MHP liderinin kapalı ifadelerle Teröristbaşı Öcalan mesajlarına verdiği cevaplar zihinlerdeki tazeliğini koruyor. Aynı şekilde İYİ Parti Grup başkanvekili Lütfi Türkkan'ın "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sütre gerisinde bir çözüm süreci aradığını düşünüyorum ama burada çözüm sürecinde iş birliği yapacağı suç ortağını arıyor bence.  HDP'yi değil de kendi gözüne İmralı'daki bebek katilini kestirmiş gibi görüyorum" tespitini de bir yere not etmek lazım.

HDP yerine yeni ortak arayışı var mı varsa ilerde nasıl karşımıza çıkar şimdilik bilemiyoruz ama şurası bir hakikat: İktidar, çıkarı varsa her zaman teröristbaşı ile temasa geçmiştir.

Gelecekte olacaklar bugünden bir tahmin, lakin içinde yaşadığımız durum çıplak gerçeğin göstergesi.  Çıplak gerçeğimiz şu: MHP, Kılıçdaroğlu'nu kendince yargılayacağı komisyon kuracağını söylüyor, dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor ama HDP için en ufak bir çaba göstermiyor.

 

Yazarın Diğer Yazıları