Kılıçdaroğlu’ndan Adalet Yürüyüşü açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan Adalet Yürüyüşü açıklaması
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu iktidarı eleştiren gazeteci ve yazarlara yönelik gerçekleşen saldırıların iktidarın kontrolünde yapıldığı için faillerin yakalanmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı eleştiren gazeteci ve yazarlara yönelik gerçekleşen saldırıların iktidarın kontrolünde yapıldığı için faillerin yakalanmadığının altını çizdi. Yeniçağ gazetesi ve Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yönelik gerçekleşen saldırıları örnek gösteren Kılıçdaroğlu, “. İktidarın koruması altında bu saldırılar gerçekleştiği için faillerin yakalanması istenmiyor. Yoksa failler niye yakalanmasın? şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 2. yıldönümünde KRT, Tele 1, Cem TV, Türkiyem TV’nin ortak yayınında açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Gazeteciler, iktidara göre farklı düşünenler, tutuklanıyordu hapse atılıyordu. Bunlar artarak birikiyordu. Böyle bardağın içine düşen damlalar gibi.

Muğla'dan iki belediye başkanımız da vardı, onlarla konuşuyorduk nasıl çözülür neler yapabiliriz diye. O sırada Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını söyledi. Buna karşı bir şey yapılması lazımdı. Tabloya baktığınız zaman giderek ağırlaşan bir tablo vardı.

İktidar bu baskıyı toplum sessiz kaldıkça giderek arttırıyor.

Dolayısıyla ne yapalım diye uzun uzun konuştuk. Sonunda milletvekillerini topladık ve grup toplantısı yaptık genel merkezde. Orada bu yürüyüşün kararını aldık. Bunun kamuoyuna açıklanması gerekiyordu."

 “Kocaeli’ne yaklaştığımız bir dönemde. İktidar Bolu’ya falan gidemez diyordu. Kızılcahamam’ı aşamazlar deniyordu. Kocaeli’ye yaklaşırken gişelerde polisin yolu keseceği ifade edildi. Böyle bir şey olursa gişelerde oturacağız dedik. Ama böyle bir engelleme olmadı, biz Maltepe’de yürüyüşümüze tamamladık”

"GAZETECİLERE SALDIRANLAR YAKALANMIYOR ÇÜNKÜ..."

"Türkiye bir ara dünyanın en çok gazeteci hapseden ülkesiydi. Bir kısmı tahliye oldu ama hala bir kısmı içerde. Yeniçağ gazetesi İstanbul’da da saldırıya uğradı. Siz (Yavuz Selim Demirağ) saldırıya uğradınız. Ama saldıranların kim olduğu ortaya çıkmadı, bulunamadı. İktidarın koruması altında bu saldırılar gerçekleştiği için faillerin yakalanması istenmiyor. Yoksa failler niye yakalanmasın?

Sözcü gazetesi için de aynı şey geçerli. Sözcü FETÖ’cülükle suçlanıyor. Bu, aklın alacağı şey değil. Sözcü gazetesine kurulduğu günden bu yana bakın, FETÖ ile mücadele tarihi demektir. Ama olay ters yüz ediliyor ve gazetenin saygıdeğer yazarları FETÖ’cü diye suçlanıyorlar. Cumhuriyet gazetesi de aynı şekilde… Bu olay Türkiye’nin gündeminde ve biz her şekilde bunları gündeme getiriyoruz.

Benim ve partimizin bu konudaki ortak kanaati şudur: Kimse düşüncelerinden dolayı hapse atılamamalı. Her düşünceye katılırız ya da katılmayız; ama saygı duymak zorundayız. Kişileri düşüncelerinden dolayı hapse atarsanız bu ülkede demokrasi var diyemezsiniz.

Medya üzerindeki baskılar sadece hapse atmakla sınırlı değil. Örneğin, THY’de iktidarın hoşuna gitmeyen gazeteler dağıtılmaz. Niçin dağıtılmaz? Yeniçağ, Sözcü, Cumhuriyet dağıtılmaz. Çünkü bu gazeteler iktidarı eleştiriyor. Devletin tekelinde olan Ziraat ve Halk Bankası gibi kuruluşlar bu gazetelere ilan vermezler. Çünkü bu gazeteler siyasal iktidarı eleştiriyor."