Kılıçdaroğlu’ndan AKP’ye “damat” eleştirisi

Kılıçdaroğlu’ndan AKP’ye “damat” eleştirisi
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, AKP’ye çok sert sözlerle yüklendi. Damat tahliyelerini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Annelerin kabahati var, iyi bir damat, kayınpeder bulmanız lazımdı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP'nin darbe girişimi raporuna muhalefet şerhi için "Bu şerh başlı başına bir rapordur. Bu rapora girmeyen ama CHP'li vekiller tarafından savcılara verilen özel dosyalar var" dedi.

Katar krizi ve rabia işareti konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ben tek vatan, tek milletten değil, yalandan rahatsızım. Bunlar ne söylediklerini de unutuyorlar. 3 Kasım 2013 Kızılcahamam AK Parti kampında Erdoğan, "Rabia işareti zulme baskıya karşı işarettir" diyor. Şimdi inkar ediyor" ifadelerini kullandı.

AİHM'in KHK'larla ilgili başvuruya yönelik OHAL Komisyonu'nu adres gösteren kararını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "AİHM'e seslenmek istiyorum; Sizde de vicdan var mı acaba? O insanlar öldükten sonra mı karar vereceksiniz?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

HANİ ‘EVET’ ÇIKINCA TERÖR BİTECEKTİ
“Evet oyu verin, terör bitecek' diye sabah akşam propaganda yaptılar. Terörün niye bitmediğini Evet diyenlerin sorması gerekiyor.”

ZEYTİNLERİ YOK ETTİRMEYECEĞİZ
"Zeytin ağacını kurtarmak için imza kampanyasına destek vereceğiz. Zeytinden ne istiyorsunuz? Bu ülkenin duyarlı vatandaşları, çiftiçileri varsa zeytini yok ettirmeyeceğiz. Adı üretim reformu! Neyin üretimini yapıyorsun?"

KOMİSYONUN BAŞINA FETÖ’YÜ ÖVEN ADAMI GETİRDİLER

"Muhalefet şerhini arkadaşlarım kamuoyu ile paylaştı. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyor. Bu şerh başlı başına bir rapordur. Bu rapora girmeyen ama CHP'li vekiller tarafından savcılara verilen özel dosyalar var. Bizim amacımız 15 Temmuz darbe girişimini kimler yaptı? Bir daha bu tür olaylarla karşılaşmayalım. 26 Temmuz'da komisyon kuruldu. 3 Ağustos'ta Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkanvekili 'erken' dedi. Komisyon kuruldu, ana aktörler iktidarın isteği üzerine gelmedi. Hayatını kaybeden 249 şehidin yakınlarına sesleniyorum. Bu darbenin ortaya çıkmaması için elinden geleni yapan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne hala güvenecek misiniz? Bir musibet bin nasihatten evladır. Komisyonun başına FETÖ'yü öven adamı getirdiler."

İlgili Haberler