Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 100 bin imza açıklamalarına tepki gösterdi.

Partisinin salı günü 1 Mayıs dolayısıyla yapılamayan grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye yönelik sert eleştirileri şöyle:

"Bu kürsüden defalarca FETÖ'nün siyasi ayağını açıkladım. FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı Saray'da oturan zattır. Devletin namusunu kozmik odasını sen FETÖ'ye açmadın mı? FETÖ'nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar bugün seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Sen FETÖ'cü arıyorsan iş birliği yaptığın adama bakacaksın. Bunu neden söylüyorlar? Amaç 100.000 imzayı toplayamasınlar. Bütün seçmenlere çağrım ilçe seçim kurullarına gidiniz ve bu adayları imzalarınızla adaylığınıza taşıyınız."

ABDULLAH GÜL TARTIŞMALARI

"Yansıyan bilgilere göre, Genelkurmay Başkanı ve İbrahim Kalın Abdullah Gül’e giderek, “Erbakan’ı anma etkinliği var, oraya katılmayın” ve “Cumhurbaşkanı adayı olmayın” diyorlar. Demokrasi üzerinde vesayet varsa, o ülkede demokrasi yoktur. 28 Şubat’ta olanları hepimiz biliyoruz, baskıları biliyoruz, siyasi otoriteye yapılan baskıları çok iyi biliyoruz.

Ama bu konuda ne Genelkurmay, ne Saray ne de Abdullah Gül’den bir açıklama gelmedi. “Efendim Suriye konusunu görüştüler…” niye şimdi Suriye konusunu görüşüyorsun? Sayın İbrahim Kalın’ın Suriye konusuyla ne ilgisi var. Görüşüyorsanız niye gizlice, resmi kıyafeti çıkararak gidiyorsunuz? Hadi ona verdiniz, 10. Cumhurbaşkanı’na da bilgi verin o zaman… Niye ona gitmiyorsunuz?

Bu bir askeri vesayet girişimidir. Askerler kullanılarak sarayın vesayeti demokrasininin üzerine dikilmek istenmektedir. Bir daha söylüyorum, asker kullanılarak sarayın vesayeti demokrasiye giydirilmek isteniyor

Sayın Abdullah Gül’den de çok açık ve net açıklama bekliyorum. Gitti Erbakan’ın anma törenine katıldı. Nasıl oluyor da, Genelkurmay Başkanı kendisini demokrasiyi gölgelemek için kullandırtır. Demokrasi sonlandırılmak isteniyorsa biz göğsümüzü siper etmeye hazırız. Buyurun gelin.28 Şubat diye kıyamet koparıyorlardı. Askeri kendin için kullanıyorlar, Afrin’de de kendisi için kullandı askeri."

İlgili Haberler