Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Canlı yayında yanıtladı

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Canlı yayında yanıtladı
FOX TV’de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız? sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Suriyeliler ile ilgili de planını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, seçime de iktidara da hazır olduklarını ifade etti.

Türkiye’deki sığınmacılar ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu,

İktidar olduğumuz zaman mültecileri ülkelerine göndereceğim. Bunların kayıtları var. Bir kısmı da kayıt dışı. Öncelikle büyükelçilikleri açacağız. Suriye''deki iç savaşın bitmesi için bütün çabayı göstereceğiz. Şam yönetimiyle de Avrupa Birliği ile de Rusya ile de ABD ile de görüşmemiz lazım.

Gideceğiz Avrupa''ya diyeceğiz ki, ''Bakın iç savaş bitti. Siz bunların kendi ülkelerinize de gelmesini istemiyorsanız bizim bunları Suriye''ye yerleştirmemiz lazım'' diyeceğiz. Evi, okulu, yolu, hastaneyi yapacağız.

Gaziantepli sanayicilere diyeceğiz, ''Şu fabrikaları kurun''. Bir şey daha yapacağız, oturup Esad ile konuşacağız. Can ve mal güvenliklerini beraber sağlayacağız. Bundan sonra bütün mesele çözülür." şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna ise çarpıcı ifadelerle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

Aslında Cumhurbaşkanlığını kişiye indirgemek kadar yanlış bir şey yok. Önce kuralları, ilkeleri koymalıyız. Temiz bir adam olacak, vatandaş arasında ayrım yapmayacak, harcanan her kuruşun hesabını verecek, nefsine mukayet olacak, bütün ülkeler ile barış içinde olacak, bütçesinin hesabını verecek, mahkemelere atama yaparken hakiminin özgeçmişine bakacak, cumhurbaşkanı olacak kişi devletin kurumlarına sahip çıkacak.

Millet İttifakı olarak bir adayımız olacak. Bizim adayımızı ittifak belirleyecek. Bir araya geleceğiz, adayımız budur diyeceğiz. Bu konu erken bir konu. Türkiye’de konuşulacaksa kriterler konuşulmalı.

İlgili Haberler