Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında saldırıya ilişkin önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında saldırıya ilişkin önemli açıklamalar
Artvin'deki programları sırasında CHP konvoyuna yönelik saldırıyı katıldığı televizyon programında değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki diğer konular hakkında da açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu ülke bizim ülkemiz. Gideceğimiz başka yerde yok. O halde kendi ülkemizin kalkınması bizim en büyük amaçlarımızdan birisi. Cumhuriyet'in kuruluş felsefesi de bu doğrultudadır. 

İçişleri Bakanı "PKK yaptı" demişti. Bunu açıklığa kavuşturur musunuz?

Daha önce belediye binasının açılışını yapacağımızı planlamıştık. Şavşat'tan Ardanuç'a yola çıktığımızda herhangi bir sorun yoktu. Dar bir vadiden giderken birden bire araçlar durdu. Güvenlik görevlileri ellerindeki uzun namlulu silahlarla çıktı ve dikkatli olmamız istendi. Birden bire silahlar patladı. Tam vadinin ortasındaydık. Ne olduğunu merak ettik. Bize PKK ile çatışma olduğu söylendi.

"Yaralılar olduğu söylendi ve ambulanslar gönderildi. Sonra ikinci bir çatışma oldu. Koruma, bir roketatar füze ile bize saldırı olabileceğini söyledi. Sonra bir zırhlı araç geldi ve Şavşat'a geri dönmemiz gerektiği söylendi.

"İlk arayan İçişleri Bakanı Efkan Ala'ydı. Her türlü önlem alındığını söyledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakan aradı. Tüm parti liderleri de geçmiş olsun telefonu açtı. HDP lideri Demirtaş da arayanlar arasındaydı.

"Teröristlerin o bölgede 2 gün önce görüldükleri bize söylendi. Bana saldıranları görmedim, sadece silah sesleri duyduk. Bir süre sonra Efkan Bey bir helikopter tahsis edildiğini belirten bir telefon açtı tekrar. Helikopterle Ardanuç'a gittik ve belediye binamızın açılışını yaptık. Artvin programımızı gecikmeden dolayı iptal ettik. 

"BULUNDUĞUMUZ ODADA ELEKTRİĞİN SÖNDÜRÜLMESİNİ İSTEDİLER"

15 Temmuz olayından sonra ben ertesi gün uçaklar uçmadığı için Bakırköy'den Pendik'e bir deniz aracı ile gittim, oradan da Ankara'ya döndüm. Bir süre sonra güvenlik güçlerinden duyum bize iletildi. Bulunduğumuz odada elektriğin yanmamasını bulunmadığımız odada elektriğin yanmasını istediler. Bizim alabileceğimiz önlem sadece buydu. 

Ardanuç'a giderken benim korumalarda daha önce görmediğim uzun namlulu silahları gördüm. Allah'ın verdiği bir can. Hiçbir kişisel beklentimiz, çıkarımız yok. Ülkenin daha huzurlu olmasını istiyoruz. Bunu içine sindiremeyenler olabilir. Bir bedel ödemek gerekiyorsa bu bedeli biz rahatlıkla ödeyebiliriz. 

"HEDEF NEDEN KILIÇDAROĞLU"

Ana muhalefet partisi genel başkanının bir suikaste kurban gitmesi Türkiye'yi daha fazla karıştıracaktır diye düşünüşmüş olabilir. Bizim istihbarat örgütümüz yok bunu bilmiyoruz. 

Bize sadece Emniyet İstihbarattan bir telefon geldi, MİT'ten gelmedi. 

PKK'nın kendi amaçları var, istikrarsız bir ortam için yıllardır terör eylemlerinde bulunuyorlar. 

HDP'YE ELEŞTİRİ

HDP teröre karşı tavır konusunda, biraz daha net bir ortak tavır takınması doğru olabilir. Açıklamaları önemli. Bir siyasi parti olmaları önemli. Daha net bir söyleme Türkiye'nin de ihtiyacı var. Bu süreç içinde HDP'nin tümüyle dışlanması da doğru değil.