Kılıçdaroğlu'ndan Diyanet'e Atatürk tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Diyanet'e Atatürk tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Cuma hutbesinde Atatük'ün anılmamasına tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çanakkale Zaferi'nin konu edildiği Cuma hutbesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçmemesini eleştirerek Diyanet'e yüklendi.

Çanakkale'yi Atatürk'süz kabul etmek mümkün değil diyen Kılıçdaroğlu, "18 Mart günü bütün camilerimizde hutbe okundu. Hutbede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı geçmedi. Atatürk herkesin onurudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşmanın bile saygı gösterdiği bir isim. Kahramanlıkları var aynı zamanda gazi 18 mart Çanakkale zaferinin kahramanı. O Çanakkale savaşlarında en üstteki komutan kimdi? Liman Von Sanders bir Alman. Osmanlı hayranlarına seslenmek isterim. Osmanlının paşası yok muydu bir Alman’ı getirip koydular. Eğer Gazi Mustafa Kemal olmasaydı Çanakkale Zaferi de olmayacaktı. Diyanet’e sormak isterim. Sizin kurucunuzu neden anmıyorsunuz? 1920’lerde 1930’larda harabeye dönmüş camiler için ödenek çıkartıp tamir ettiren Atatürk’ü neden anmıyorsunuz?" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

'BİR FESLİ KADİR SOYTARISI VAR'

"Bir Fesli Kadir soytarısı var. Saray'daki zat ziyaret ediyor. Siz Diyanet İşleri Başkanlığı siz Atatürk’ün adını anmadığınız zaman bu soytarıyla aynı çizgiye geliyorsunuz.Yapmayın etmeyin bu memlekete kötülük yapıyorsunuz. 80 milyonun kalbini kırıyorsunuz."

HAKİM VE SAVCILARA SERT SÖZLER

Dün Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat bir toplantı yaptı. İçeri girerken bütün hakimler ayakta, neden ayağa kalktınız bir partinin genel başkanı gelmiş ayağa kalkıyorlar ve alkışlıyorlar. Vicdan sahibi olun vicdan sahibi. Yarın ‘bu adam benim kuramı çekti yirmi adamı beraat ettireyim’ öyle mi diyeceksin? Bekliyor Saray’dan nasıl talimat gelecek? Talimatı veren de Saray’ın avukatı.

Adaleti savunsaydın hakimleri çağırmazdın, sen onların ayağına giderdin. BM’ye bir dilikçe verdi bu hükümet. İki maddesi önemli birincisi diyor ki tutulanlara insanca davranmayacağım. Sonra bir madde daha var, adil yarğılamayacağım diyorsun.

Buradan oradaki hakim ve savcılara sesleniyorum, Cübbelerinize iki delik açınız, iki de düğme..  Düğmelerde Saray’ın amblemi olsun, ayağa kalktığınız zaman onların önünde o düğmeleri ilikleyin. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz.

FETÖ İDDALARI

AKP Gaziantep milletvekili diyor ki Şamil Tayyar, Gaziantep’te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. İtirafçı adına iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Yargının adaletin çöktüğü bir ülkede adalet mi arayacağız. bastırır parayı tahliye olur bu kadar basit.

ŞEKER FABRİKALARININ SATILMAK İSTENMESİ

Şeker fabrikaları zarar ediyormuş. Saray’ın 13 günlük masrafını ver zarar etmez. Asıl Saray’ı sat sen. Amaç nişasta bazlı şekeri halka yedirmek, bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz. Bu hükümet rantiyeye çalışan bir hükümettir.

Suriyelilere 30 milyar dolar harcadılar, nereye harcadınız bu parayı? O parayı da iç ettiler. Türk Telekom’un da borcu var. 4.5 milyar dolar borcu var. Esnafa gelince kartal, rantiyeye gelinci kuzu.

Neredeyse her evde bir işsiz var. Gençlerin işsizliği çok fazla. 24 milyon kişi iş aramak için Türkiye İş Bulma Kurumu’na başvuruyor. Zaman zaman işsizlik rakamları açıklanıyor, o açıkladıkları rakamların çoğu hayali. Ben size gerçek rakamları söylüyorum. Son bir kaç yılda bir avuç yabancıya ödedikleri faiz 149 milyar. Borç aldılar içeriden 689 milyar. Ben boşuna mi diyorum bunlar rantiyeci diye. Dünyanın kaynağını bir grup tefeciye ödüyorlar.

Her hafta 9 bin 523 gencimiz İŞKUR’a başvuruyor. İşsiz olduğu için. İşsizlikle ilgili çözümleri şu; ‘Her işveren bir işsizi işe alırsa sorun çözülür.’ Dünyanın en saçma önerisi.

Faizi düşüreceğiz komisyona kurduk diyor. O zaman çıkar bir kararname? Yapabilir mi yapamaz efendim yapamaz ancak konuşur. Yeter arkadaş yeter bırak biraz da millet konuşsun, bakalım bunların derdi ne?

6 yılda uyuşturucu kullanımı 16 kat arttı. boşanma davaları 6 kat arttı. herkes silah almaya çalışıyor. 106 bin 740 silah kayıp..

ÇİFTLİK BANK OLAYI

Çiftlik bank kuruldu , adam kalkıyor hepsinin önünde Çiftlik bankı kuruyor, 510 bin trilyonu tokatlıyor.  Hükümet seyrediyor, SPK seyrediyor, AKP’nin genel Başkanı seyrediyor, Başbakan seyrediyor. Parayı BDDK’dan alabilirsiniz. Diyor ki alınması gereken izini almaksızın banka adını ya da banka gibi katılım fonu kullandıkları izlenimi oluşturan kişiden 1 yıldan 4 yıla hapis ve kapatma cezası ile cezalandırılır. Bunların tamamını ver mehkemeye faizi ile birlikte paranı alırsın. Bakan diyor ki vatandaş biraz uyanık olsun. 77 bin kişi soyuluyor. ne biçim bakansın sen? Hiç kimse demiyor arkadaş sen bakan ünvanının kullanamazsın sen ya? Daha acısı var ya 11 tane daha var. Uruguay’dan inek getirebilirsin, öküz getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin kardeşim”

İlgili Haberler