Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çağrı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Sevgili Erdoğan niye büyükelçiliği açmıyorsun Doğu Kudüs'te Filistin devletinin büyükelçiliğini? CHP'nin genel başkanı olarak söylüyorum yüreğin yetiyorsa git büyükelçiliği aç ben de seni sonuna kadar alkışlayacağım' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Mersin İl Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen mitingde konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Suriyelilerin bizim ülkemizde perişan vaziyette yaşamlarını doğru bulmuyoruz. Suriyelilere de dememiz lazım kardeşim tamam artık yeter burnumuzun dibinde oturuyorsun buyur git kendi ülkene git sana her türlü katkıyı yapacağız. Bugün ABD Kudüs'te kendi büyükelçiliğini açıyor. Kudüs'te bizim gencecik çocuklarımız 1970'li 60'lı yıllarda Kudüs'e gittiler. Filistin halkı için gittiler oralara. O gencecik çocuklarımızın mezarları Filistin'de. Biz Mustafa Kemal'in geleneğinden geliyoruz bütün mazlum milletlerin arkasında durmak istiyoruz. Mavi Marmara olayında dediler ki biz Gazze'ye gidiyoruz Filistinlilere yardım yapacağız. İsrail gemiye saldırdı 9 vatandaşımızı şehit etti. Hükümet mitingler yaptı artık bundan sonra İsrail ile yan yana gelmeyeceğim 3 şart yerine gelirse konuşacağım. Gazze'de abluka kalkacaktı İsrail özür dileyecekti ve ölenler için tazminat ödeyecekti. Gazze'de abluka kalkmadı tazminat ödemedi biz özür mektubu dahi göndermedi. Bir gece yarısı Meclis'ten bir kanun çıkardılar İsrail ile ilişkileri düzelttiler. Milleti kandırdılar. Tazminat ödemediler özür dilemediler şimdi kalkacaklar konuşacaklar. Sen Türkiye'yi İsrail'in arka bahçesi haline getirdin. İsrail özür dilemesi gerekirken özür dilemedi tazminat ödemedi.

''SEVGİLİ ERDOĞAN NİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇMIYORSUN DOĞU KUDÜS'TE?''

Sayın Erdoğan Meclis'te 'Doğu Kudüs'te bizim konsolosluğumuz var orayı yakında Filistin'in başkenti yapacağız büyükelçiliği oraya açacağız' dedi. Sevgili Erdoğan gözünü sevdiğim Erdoğan niye büyükelçiliği açmıyorsun Doğu Kudüs'te Filistin devletinin büyükelçiliğini?  Biris mi engel oluyor sana? CHP karşı çıkıyor diyecek. CHP'nin genel başkanı olarak söylüyorum yüreğin yetiyorsa git büyükelçiliği aç ben de seni sonuna kadar alkışlayacağım.''