Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Kim oluyorsun sen

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Kim oluyorsun sen
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Lozan" açıklamasına sert tepki gösterirken, "Lozan bu ülkenin tapu senedidir. O koltuğa Cumhuriyetin ve Lozan'ın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. Kim oluyorsun sen" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Lozan" açıklamasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ülkesini satamaz, ülkesine ihanet edemez" dedi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Tarihte bize ne yaptılar? 1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'de Lozan'ı bize razı ettiler. Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştılar. Her şey ortada. Şu anda Ege'yi görüyorsunuz değil mi? Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan'da verdik" sözlerine sert tepki gösterdi. 

CHP lideri, "Lozan bu ülkenin tapu senedidir. O koltuğa Cumhuriyetin ve Lozan'ın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. Kim oluyorsun, nasıl böyle konuşabilirsin? Tarihine kimsenin ihanet etme hakkın yok. Cumhurbaşkanıysan cumhurbaşkanı gibi davran. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ülkesini satamaz, ülkesine ihanet edemez. Nasıl bir cumhurbaşkanı, nasıl bir anlayış? Tarih bilmiyorsan, yanındaki tarihçine danış. 'Yenikapı ruhundan vazgeçti, Kılıçdaorğlu' diyecekler. Sizin anladığınız Yenikapı ruhu bu ise biz buna karşıyız. Biz ülkemizi, tarihimizi seviyoruz, gurur duyuyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmeyeceğiz" dedi.

İlgili Haberler