Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Havalimanında darbecilerle iletişim kurdu" ifadelerine çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bir cumhurbaşkanı bir iddiada bulunursa bunun arkasında durmak zorundadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Havalimanında darbecilerle iletişim kurduğunu bilseydim Yenikapı’ya davet etmezdim" şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı bunu kanıtlarsa kendisine çok teşekkür edeceğim ama kanıtlamazsa müfteri ilan edeceğim. Yenikapı’ya da o arzu ettiği için değil darbeye karşı olduğum için gittim” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kral FM ve TRT FM radyolarının ortak yayınında kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi. Bursa’da merkez ilçe muhtarları, azaları ve STK temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “’Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve Sayın Bahçeli’yi davet edin beraber buluşalım’ diyorum. Havalimanında darbecilerle iletişim kurduğunu bilseydim davet etmezdim” şeklindeki ifadelerine şu yanıtı verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı bunu kanıtlarsa kendisine çok teşekkür edeceğim ama kanıtlamazsa müfteri ilan edeceğim. Bir cumhurbaşkanı bir iddiada bulunursa bunun arkasında durmak zorundadır. Ben Yenikapı’ya da o arzu ettiği için değil darbeye karşı olduğum için gittim. Milli irade için ben oraya gittim. Bir daha Türkiye darbelerle karşılaşmasın diye 12 madde halinde düşüncelerimi ifade ettim. Bugün aynı düşüncelerimin yine arkasındayım. Ben devleti paralel terör örgütüne teslim etmedim. O atamaların hiçbirisini ben yapmadım. O atamaları kim yaptı? Kim devleti teslim etti? Kim emniyet müdürlerine teslim etti? Kim orduyu teslim etti, bana çıkıp birisi bunu anlatsın.”

İlgili Haberler