Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim açıklaması
Erken seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak açıklanmasını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "2018 demokrasi yılı olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Gelen Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli'yle Beştepe'de yaptığı görüşmenin ardından erken seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak açıklamasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2018 demokrasi yılı olacak" dedi.

"SEÇİME HAZIRIZ"

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da, 24 Haziran'da yapılacak seçim hakkında açıklamalarda bulundu. Tezcan, hükümete "yönetme özürlü" diyerek, "Biz seçime hazırız" ifadesini kullandı.

Tezcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Biz dün çok açık biçimde "Hodri meydan" dedik, "Seçime hazırız" dedik. Yarın olacakmış gibi hazırız. Biz seçimden kaçmayız, kaçmadık. Başka bir şeyi de milletin bilmesinde fayda var. Bu hükümet, yönetme özürlüdür. Bu erken seçim çağrısı, yönetememenin ikâhıdır.  Bugün Erdoğan açıklamasında erken seçimle ilgili gerekçesini ileri sürerken 16 Nisan'dan bu yana eski sistemle devam ediyoruz, hastalıklar sürüyor dedi. Buna kargalar bile güler. 16 Nisan'dan beri Türkiye'de bir tek adam rejimi hakimdir. Bunu herkes biliyor. Ortada parlamentoyu, başbakanı, hükümeti devre dışı bırakan, Recep Tayyip Erdoğan'ın iki dudağı arasında ülkeyi yöneten bir sistem vardır. Yönetemiyorsunuz, doların, euronun ateşini alamıyorsunuz. Dışarıda Türkiye'yi rezil ettiniz, yönetemiyorsunuz.

İlgili Haberler