Kılıçdaroğlu'ndan Gökçek yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan Gökçek yorumu
CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bir kişi seçimle gelmişse onu makamından edecek kişinin de ona oy veren vatandaşlar olması lazım. Onun dışında insanları istifaya zorlamayı doğru bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, istifası istenen belediye başkanlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının anımsatılması üzerine, şöyle dedi:

“Öteden beri söylediğim şu, milli irade, halkın iradesi diyoruz, seçimle gelen seçimle gitmeli diyoruz, bunun dışındaki yolları doğru bulmuyorum. Bir kişi seçimle gelmişse onu makamından edecek kişinin de ona oy veren vatandaşlar olması lazım. Bu tür yaklaşımları doğru bulmadığımı daha önce de ifade etmiştim. Bu sadece AK Partili belediye başkanları için değil bütün belediye başkanları için geçerli bir kural. Bir yolsuzluğu, bir usulsüzlüğü, bir yasa dışılığı varsa İçişleri Bakanlığı gereğini yapıyor zaten. Ama onun dışında insanları istifaya zorlamayı doğru bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum.”

“TÜRKİYE’NİN BÖLGEDE ARZU ETTİĞİMİZ AĞIRLIĞI YOK”

Türkiye’nin Irak ve Suriye operasyonlarına ilişkin de Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Üzülerek şunu ifade edeyim, Orta Doğu bataklığına Türkiye’nin girmemesi gerektiğini defalarca, defalarca dile getirdim. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin bölgede arzu ettiğimiz ağırlığı yok. Eğer bu süreç iyi değerlendirilebilirse, sağlıklı ve tutarlı bir strateji oluşturulabilirse, Irak’la, İran’la ortak işbirliği gerçekleştirilebilirse bölgede kan dökülmeden sorun aşılabilir diye düşünüyorum.

Daha önce de ifade ettim, bir Arap-Kürt çatışması bölgeye büyük zararlar verir. Şunu da ifade etmeyi insani bir görev olarak kabul ediyorum; bölge haklarının Kürt olsun, Arap olsun, Türkmenler olsun, Ezidiler olsun açlığa mahkum edilmesini asla doğru bulmayız. Oralarda yaşayan insanlar, özellikle siviller çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Yeri ve zamanı geldiğinde Türkiye o bölgeye el atmalı, o insanlara yardım yapmalıdır.” 

İlgili Haberler