Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti açıklaması
Bir televizyon programında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programında Hande Fırat'ın konuğu oldu.

İyi Parti'yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'den istifa ederek siyasete Meral Akşener'le devam eden Aytun Çıray'la ilgili de açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, Çıray'ın istifasıyla ilgili olarak "Zamanla anlaşmazlıklar, uyumsuzluklar çıkabilir. Milletvekilleri o zaman istifa edebilir" ifadelerini kullanırken, Akşener'le ilgili olarak da "Bir kadının siyaset hayatında rol alması, genel başkanlığa soyunması ve dolayısıyla bir merkez sağdaki toparlama gibi bir düşünceyle yola çıkması demokrasi açısından bir kazançtır" şeklinde konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"AYTUN ÇIRAY MERKEZ SAĞDA GÜÇLÜ BİR OLUŞUM İÇİN AKŞENER'LE DEVAM EDİYOR"

İyi Parti hayırlı olsun. Meral Hanım merkez sağı doldurmak ve her partiden oy almak istiyor. Bu da tabii gayet doğaldır. Amblem konusu Kayı Boyu'nun bir şekli olduğu ifade edildi, olabilir. 

Ben milletvekillerinin seçildikleri parti içinde görev yapmalarını arzu ederim. Hangi parti olursa olsun. Siyasete girmiştir, o partinin programını okumuştur. Olabilir, parlamentoda görev yaptığı grubun içinde yer almış olabilir. Zamanla anlaşmazlıklar, uyumsuzluklar çıkabilir. Milletvekilleri o zaman istifa edebilir. 

Kendisini aday göstermekten pişmanlık duymadım. Üstelik bir dönem değil iki dönem görev yaptı Aytun Bey.  Anladığım kadarıyla merkez sağda güçlü bir oluşumu gerçekleştirmek için Meral Hanım'la beraber olma kararı aldı.

"BİR KADININ SİYASETTE ROL ALMASI DEMOKRASİ AÇISINDAN KAZANÇTIR"

Gördüğüm tablo MHP'den ağırlıklı olarak kopan bir kesmin Meral Hanım'ın partisinde görev aldığı yönünde. Zaten MHP'de de il ve ilçelerde istifalar oluyor. Tüm bunlardan bağımsız olarak elbette yani bir kadının siyaset hayatında rol alması, genel başkanlığa soyunması ve dolayısıyla bir merkez sağdaki toparlama gibi bir düşünceyle yola çıkması demokrasi açısından bir kazançtır.