Kılıçdaroğlu’ndan OHAL açıklamaları

Kılıçdaroğlu’ndan OHAL açıklamaları
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. OHAL sürecinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Yeniçağ yazarlarına yapılan gözaltıları cadı avı olarak nitelendirdi.

CHP Parti Meclisi, parti genel merkezinde toplandı. Toplantıya başkanlık eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde OHAL sürecinde yaşanan ‘mağduriyetler’ ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarf ettiği “at izi it izine karışıyor” açıklamaları vardı.

“BUNU UYGAR DÜNYAYA ANLATAMAZSINIZ”

Kılıçdaroğlu konuşmasında önceki gün gözaltına alınan Yeniçağ gazetesi yazarlarına değinerek “Cadı avının birinci ayağı medya. 113 gazeteci tutuklandı. 2308 gazeteci işşsiz. TV’ler, gazeteler kapatıldı. Açık ve net söylüyoruz biz hiçbir gazetecinin hapse atılmasını gözaltına alınmasını istemiyoruz. Bunu uygar dünyaya anlatamazsınız. Yeniçağ ve Sözcü yazarlarının ömrünün çoğu F tipi örgütlenmeyle mücadeleyle geçmiş… FETÖ karşıtı bazı gazeteci ve yazarların gözaltına alınması kabul edilemez.  Bir darbe fırsatçılığıyla ‘acaba bunları da nasıl sustururuz’ arayışına giriyorlar. Hem diyeceksiniz ‘demokrasiyi savunuyoruz’ hem diyeceksiniz ‘medya özgürlüğünü savunuyoruz’ ama köşeyi döndükten sonra gazeteleri kapatıp, gazetecileri gözaltına alıp hapse atacaksınız. Biz hiçbir gazetecinin gözaltına alınmasını, tutuklanmasını istemeyiz. Biz kendi ülkemizde huzur ve barış içinde yaşamak istiyoruz” dedi.


BİZ OHAL'E KARŞI ÇIKTIK

Kılıçdaroğlu OHAL'e neden karşı çıktıklarını anlatarak "Peki darbe girişimim oldu 4 siyasi parti de dahil herkes karşı çıktı. Bundan siyasetçiler olarak gerekli dersi çıkardık mı? Bir musibet bin nasihattan evladır. Madem musibet ile karşılaştık acaba bin nasihattan evla olan süreci başlatabilecek miyiz? Dediler ki 'Biz mücadele edeceğiz' sayın Binali Yıldırım OHAL'in görüşüldüğü gün beni telefonla aradı  'OHAL tasarısına destek vermemizi istedi' , kendisine sizi anlıyoruz demokrasiyi paylaşacak bir partiye ihtiyaç var dedik. Biz OHAL'e karşı çıktık. Neden? Çünkü 4 siyasi parti darbeye karşıydı, 4 siyasi parti darbe karşıtlığını bildiri ile hayata geçirdi. Bu bildiri BM'ye gönderildi. Madem ki böyle bir ortam var , madem ki bunlar yargılanacak, bunlardan arınılacak, o zaman her türlü yasal düzenleme yapılabilirdi. Neye ihtiyaçları varsa bu partiler onu karşılayabilirdi.

Biz bunu yapmayacağız dediler parlementodan OHAL'i geçirdiler. Tek başına davranmanın, ortak aklı kullanmamanın sonuçları ağırdır. Suriye konusunda hiç kimseye danışmadılar. Biz istediğimiz gibi yapar, yönlendiririz dediler. 3 ,5 Milyon Suriyeli topraklarımızda, yüzbinlerce çoluk çocuk, genç, kadın hayatını kaybetti." dedi.