Kılıçdaroğlu'ndan TRT'ye sert tepki

Kılıçdaroğlu'ndan TRT'ye sert tepki
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada TRT'ye tepki göstererek "TRT havuz medyasının da sponsorluğunu yapıyor. TRT’nin iki istasyonundan A Haber’e yani Sabah’a yani o gruba ayrıcalık sağlandı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Bugün ülkemiz demokrasimiz ve anayasal kurumlarımız çağın gerisine düşmüş ülkemiz tek adam rejimiyle yönetiliyor olabilir. Ama gençlerimiz fikri hür vicdanı hür gençlerimiz olmak üzere tüm zorlukları yenip çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracağız. Kimse bu yolumuzdan döndüremeyecektir” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

"Müjdeli bir haberle başlayalım Galatasaray şampiyon oldu. Bütün Galatasaraylılara teşekkür ediyoruz. Galatasaray bir Türkiye ve dünya markasıdır. Uluslararası başarılara imza atmış bir takımdır.

Sinan Sertel bir arkeolog bir cinayete kurban gitti. Bir bilim insanını katletmek acı bir olay. Allahtan rahmet diliyoruz. 155 yıl önce Kafkasya’dan Anadolu’ya büyük bir göç başladı. Çarlık Rusyası’ndan Çerkez sürgünü başladı. Bu sürgünün anılarıyla binlerce çocuk yetişti. Karadeniz’in azgın dalgalarıyla boğuştular. Öldükten sonra kuşaktan kuşağa acıları devretti. Böyle bir sürgün Anadolu’ya geldi. Anadolu’nun değişik coğrafyasına yerleştiler. Onların acılarını yürekten paylaşıyoruz. Büyük acılar yaşadılar hiç kimse böyle acılar yaşamasın. Karadeniz’de çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Karaya çıktıktan sonra Karadeniz’den çıkan balıkları uzun süre yemediler bunlar. İnşallah bir daha bu acıları yaşamazlar.

19 Mayıs'ın 100. yılındayız. Elbette acıları unutmayacağız. Ama sevinçleri de unutmayacağız. 24 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Meclis’te bir konuşma yapar. Ateşkesten meclisin kurulmasına kadar siyasi durum. Geldikleri gibi gidecekler demişti.

19 Mayıs nedir? sömürüye direnmenin tarihidir. 19 Mayıs en karanlık anlarda bile yurt sevgisiyle omuz omuz mücadele edenlerin tarihidir.

Ve geliyoruz bugüne. Yüz yıl önce büyük bir mücadele ve azimle yola açıldı. Çok partili hayata geçildi. Hangi demokrasiye? Bu uğurda bedeller ödendi. Mustafa kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma görevimiz var. Bugün ülkemiz demokrasimiz ve anayasal kurumlarımız çağın gerisine düşmüş ülkemiz tek adam rejimiyle yönetiliyor olabilir. Ama gençlerimiz fikri hür vicdanı hür gençlerimiz olmak üzere tüm zorlukları yenip çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracağız. Kimse bu yolumuzdan döndüremeyecektir. Bütün baskıya rağmen düşünce özgürlüğünü güçler ayrılığını kaldırmalarına rağmen bu sorumluluk yüklenmiştir.

Hepimizin ortak amacı güçlü bir ortak demokrasi inşa etmektir. Aramızda TRT çalışanları var. TRT’nin görevi var doğru haber almak ve doğru haber vermek. TRT maalesef bu görevini büyük ölçüde yitirmiş durumda. 15 temmuzdan sonra yaşadığımız o olaydan sonra Türkiye’nin geleceği ve demokrasimizin geleceği için sarayda bir toplantıya katılmıştım. Yargı bağımsızlığını sağlamak zorundadır. Ve şu soruyu sormuştum trt ne durumda biliyor musunuz dedim. Herkese eşit mesafede olması lazım dedim. Hiç olmadı dedim. 15 temmuzdan sonra bizi TRT’ye davet ettiler. 20 temmuzda sivil darbe oldu. TRT eskiye döndü. TRT halkındır halkın kalmalı."

Siyasal iktidarın kendi militanı haline gelen bir TRT'yle karşı karşıyayız. İhtiyaç fazlası personel var diyorlar. 169 kişinin bu şekilde TRT'den uzaklaştırılması hedefleniyor. Bir taraftan Anadolu Ajansı aracılığıyla TRT'ye personel alınıyor. Gönderdiğinden daha fazlasını alıyorlar. Kimleri gönderiyorlar? Ödüllü ses ve saz sanatçıları var. Muhabirler, müfettişler, kameramanlar, spikerler var. Neden gönderiyorlar?

TRT havuz medyasının da sponsorluğunu yapıyor. TRT’nin iki istasyonundan a Haber’e yani Sabah’a yani o gruba ayrıcalık sağlandı. Peki, bir protokol yapılmış mı? Hayır. Hangi gerekçeyle yapılmıyor? 169 kişiyi gönderirseniz bunların hiçbiri ortaya çıkmaz. Bütün imkânları havuz medyasına aktarıyorlar. İstediğin kadar havuz medyasına çalış kardeşim, havuz medyasının ne televizyonları izleniyor, ne de gazeteleri okunuyor.

15 Temmuz’dan sonra vakıf kurulacaktı. Kampanya yaptılar. 300 Milyondan fazla para toplandı. 13 Mayıs 2019’da CİMER, vakfın daha kurulmadığını açıkladı.Siz şehidin yakınlarının aşına, işine, paralarına bile göz diktiniz!.

Son bir yılda 1.376.000 kişi işsiz kaldı.

İlgili Haberler