Elektrik faturalarında Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartan zam gerçeği

Elektrik faturalarında Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartan zam gerçeği
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriklerinin kesilmesi olayı gündemdeki yerini korurken, MetroPOLL Araştırma tarafından bu konuyla ilgili çarpıcı bir anket yayınlandı. Verilere göre elektrik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşların oranı yüzde 57 oldu.

MetroPOLL Araştırma''nın Kurucusu Özer Sencar sosyal medya hesabından Mart ayına ilişkin elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili verileri paylaştı. Özer Sencar, yaptığı paylaşımda "Seçmenlerin yaklaşık beşte biri elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemiyor. Ödeyebilenlerin de büyük kısmı çok zorlandığını söylüyor" açıklamasında bulundu.     

VATANDAŞLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ZORLANIYOR       

Özer Sencar''ın yayınladığı verilere göre; elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemediğini belirten vatandaşlar %19''luk bir kesimi oluşturuyor. Faturalarını ödeyebilen ama çok zorlandığını belirten vatandaşların oranı ise %57 seviyesinde. Faturaları ödeyemediğini belirten vatandaşların oranı Şubat ayında %14.4 iken bu oran Mart ayında 18,6 oldu.    

"Ödeyebiliyorum ama çok zorlanıyorum" cevabını veren vatandaşların oranı ise şubat ayında 58,2 iken Mart ayında 57,0''a düştü.   

NE OLMUŞTU?

2022 yılı içerisinde arka arkaya elektrik faturalarına gelen zam sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu zamlara tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu faturasını ödeyemeyen insanların sözcüsü olmak ve hükümete geri adım attırmak istediğini söylemişti. Bununla birlikte "Zamlar geri alınıncaya dek faturaları ödemeyeceğim" diye konuşmuştu. 2,5 aydır elektrik faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu''nun da önceki gün evinin elektrikleri kesilmişti. 

İlgili Haberler