Kılıçdaroğlu'nun aklındaki aday kim?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Salı günü Yeniçağ TV''de bir saat canlı yayın yapmadan önce de yaklaşık 20 dakika sohbet ettik.
Sanmayın ki hemen Kemal Beyin kafasındaki cumhurbaşkanı adayını açıklayacağım. Bu konuyu yazımın sonunda yazacağım.
Önce bir sitemimi dile getireyim.
TRT dahil birçok televizyon kanalı yaptığım söyleşiden gerek haber programları için gerekse tartışma programları için adımı ve Yeniçağ TV adını vererek alıntılar yaptılar. Tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.
Ancak FOX TV ana haberinde Selçuk Tepeli belki de 8-10 haberinde benimle Kılıçdaroğlu''nun görüntülerini vererek değişik haberlerde ayrı ayrı kullandı.
Beni tanıyan yüzlerce değerli okurumdan telefon ve mail aldım. Diyorlar ki;
- "Fatih Portakal, ''Duayen meslektaşımız Orhan abi diye hem mesajlarını hem de yazılarından, söyleşilerinden adını vererek bahsederdi.
- "Selçuk Tepeli senin adını ve yayın adını neden vermedi?"
Onlara buradan toplu yanıt vereyim:
- Nedenini gerçekten bilmiyorum…
Bildiğim ve söylemek istediğim şudur:
- Gazeteciliğin olmazsa olmaz 5N-1K kuralı neden uygulanmaz?
Beni tanıyanlar iyi bilir hiç lafımı esirgemem.
RTÜK cezalarında olsun, Habertürk TV, Fox TV ya da başka bir medya kuruluşu olsun ya da bir gazetecinin başına siyasi baskı ile haksız hukuki sorun çıksın hepsini savunurum.
Fikir özgürlüğü ile medya özgürlüğünün anayasal hak olduğunu dosta düşmana anlatır, iktidarı da RTÜK''ü de sert şekilde eleştiririm.
Asla "Her koyun kendi bacağından asılır" demem, asla bana ne demem…
***
Son gelişmeden örnek de vereyim:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''nin "yeni anayasa taslağı" hakkında yorum yapan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter tarafından ağır hakarete uğradı.
Kurumuna ve Baki''ye yönelik ifadelere haklı tepki gösteren Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir canlı yayında "Bu ifadeleri aynen Ulvi Bey''e iade ediyorum" dedi ama Aydemir işten çıkartıldı.
Baki programına devam ederken Habertürk TV genel yayın yönetmeni Kürşad Oğuz tepki gösterip istifa etti.
İktidara ve ortağına teslim olmak Turgay Ciner ve üst yönetim için alışkanlık oldu.
***
Gelelim tekrar cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile söyleşime.
- Soru: Cumhurbaşkanı adayı mısınız?
Kılıçdaroğlu: "Bir Millet İttifakımız var. İttifakla istişare etmeden bunu söylemek doğru olmaz. İttifak aday olacaksın derse o zaman oluruz. Bu tamamen ittifakın kendi içinde oturup konuşacağı bir olaydır. Bugünden cumhurbaşkanlığı tartışması yapmasını da doğru bulmuyorum.
Öncelikle güçlendirilmiş parlamenter sistemi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.
İttifakta her partiden bir genel başkan yardımcısı bu konuyla ilgileniyor.
Ortaya hepimizin uzlaştığı bir metin çıkar ve kamuoyuyla paylaşırız.
Buradaki temel amaç yaşanabilir bir Türkiye''dir. Bize, rahatlıkla eleştirebilmek için oy verin diyorum.
Cumhurbaşkanının tarafsız ve partisiz olması gerekir. Devletin sigortası cumhurbaşkanıdır.
Liderler arasında bir sorun çıktığı zaman uzlaşmaya sağlayacak. Şu an öyle bir pozisyonda değil çünkü Cumhurbaşkanı değil bir partinin genel başkanı."
- Soru: Seçim ikinci tura kalırsa ittifaktan bir ismin adaylığına nasıl bakarsınız? Millet İttifakını yeni kurulan partilerle birlikte genişletecek misiniz?
Kılıçdaroğlu: "İttifak adayda uzlaştığı andan itibaren hiçbir sorunumuz yok. Fedakârlık ederim başka bir partiden de cumhurbaşkanı adayı çıkarabiliriz.
Konu Türkiye''nin çıkarlarıdır. İttifakın temeli Türkiye''nin refahı ve huzurudur.
O çerçevede karar alır ve arkasında da dururuz. İttifakı genişletmeyi şahsen isterim ancak buna karar verecek olan yine ittifakın ana aktörleridir. Ben tek başıma karar veremem. İttifakımız güçlü olsun, yeni aktörler gelsin isterim."
***
"Fedakârlık ederim. Başka bir partiden de cumhurbaşkanı adayı çıkarabiliriz" sözü Kılıçdaroğlu''nun şu kararlıkta olduğunu gösterir;
- Demokrasiye inanma,
- Güçlendirilmiş Parlamenter Rejime dönme,
- Tek Adam Rejimini sonlandırma…
Peki, "Millet İttifakı Paydaşları" da onaylarsa; Kılıçdaroğlu "fedakârlık" edip cumhurbaşkanı adayı olarak kimi aday gösterebilir?
CHP''nin adayı; Meral Akşener…
Olur mu? Olmaz mı?
 
 

Yazarın Diğer Yazıları